Algemeen

In the Picture: OE-FDN Short SC-7 Skyvan

OE-FDN Short Brothers & Harland Ltd. SC-7 Skyvan S3
OE-FDN Short Brothers & Harland Ltd. SC-7 Skyvan S3

Reg: OE-FDN

Type: Short Brothers & Hartland Ltd. SC-7 Skyvan S3

Constructienr: SH-1964

Eigenaar:  Pink Aviation

Locatie: Teuge, 13 juni 2010

Bijzonderheden: Deze kist valt op door zijn vormgeving en zijn aparte beschildering. Het toestel lijkt wel op een vliegende schoenendoos. Aan de achterzijde zit een laadklep over de gehele breedte van het toestel. Deze klep kan tijdens de vlucht opgeklapt worden. Het is daardoor een ideaal toestel voor het droppen van parachutisten. Deze kunnen zo aan de achterzijde het toestel uitrennen en aan hun vrije val beginnen. Regelmatig is dit toestel in Nederland te zien, meestal op het vliegveld Teuge, waar een actieve paraclub gevestigd is.

In totaal zijn er van dit toestel tussen 1963 en 1986 bij Short in Belfast (Noord Ierland) 153 exemplaren gebouwd. Vanuit dit toestel zijn de latere Short 330 en 360 toestellen ontwikkeld.

Geef een reactie