Airliners

In the Picture: 9Y-JET British Aerospace Jetstream 31

9Y-JET British Aerospace Jetstream 31, Sint Maarten Januari 2011
9Y-JET British Aerospace Jetstream 31, Sint Maarten Januari 2011

Reg: 9Y-JET
Type: British Aerospace Jetstream 31
Constructienr: 939
Eigenaar: Birko Air (Trinidad & Tabago)
Locatie: Sint Maarten, januari 2011
Bijzonderheden: Deze in Engeland gebouwde Jetstream hoort thuis in Trinidad & Tabago. Het toestel vliegt in het Caribisch gebied en is hier te zien in de landing op Sint Maarten. De eigenaar Birko Air is een klein bedrijfje met twee van deze toestellen. Verder beschikt men over kleinere toestellen en een helikopter. Ook is men in Trinidad & Tabago dealer van Cessna.
In totaal kunnen er met dit toestel 19 passagiers vervoerd worden. Ook in Nederland hebben een tijdje dergelijke vliegtuigen rondgevlogen, bij Netherlines. Inmiddels kom je dit type niet meer zo vaak tegen.
De bult onder de romp is een speciale bagagebak. Deze kan apart aangebracht worden om extra koffers e.d. mee te kunnen nemen.

Geef een reactie