Sportvliegtuigen

In the Picture: UR-YOLZ Cirrus SR22 G3

UR-YOLZ Cirrus SR22-GTS G3
UR-YOLZ Cirrus SR22-GTS G3

Reg: UR-YOLZ
Type: Cirrus SR22 GTS G3
Constructienr: 2621
Eigenaar: Swetlana Kokiakova 😉
Locatie: Lelystad, 26 juni 2011
Bijzonderheden: Een bijzondere sportkist op Lelystad deze keer. De UR-YOLZ. Dit is een Cirrus SR22 uit Oekraïne. De Cirrus is een Amerikaans model dat redelijk populair in Europa is. In Nederland vliegen er een flink aantal rond, zowel Nederlands als Amerikaans geregistreerd. Het is een moderne sportkist met veel vermogen, een glazen cockpit en een side-stick voor de besturing. Voor noodgevallen beschikt dit toestel over een grote parachute. Deze kan achter de cabine uitklappen. Zo wordt het toestel bij een storing aan de grond gebracht.
Naar nu blijkt is men in het oosten ook steeds meer geïnteresseerd in westerse vliegtuigen. Nog niet eerder had ik die combinatie gezien. Ook bijzonder is in mijn ogen de registratie. Doorgaans bestaat deze uit één letter, streepje en dan vier letters of twee om drie (X-XXXX of XX-XXX), maar deze combi met twee letters voor en vier na het streepje is apart.
Deze kist is in 2007 gebouwd en heeft eerder de Amerikaanse registratie N935LZ gehad. Uit waarnemingen eerder dit jaar is af te leiden dat het toestel regelmatig in het westen opduikt.

Geef een reactie