Old TimersSportvliegtuigenWarbirds

Big Birds op Teuge, Antonov An-2 meeting

LY-ABK Antonov AN-2
LY-ABK Antonov AN-2

Van 11 t/m 14 augustus was Teuge (bij Apeldoorn) het domein van de grote dubbeldekkers. Maar liefst 11 Antonov An-2’s waren hier neergestreken voor een meeting georganiseerd door Classic Wings. Zij opereren zelf met de D-FONL vanaf Teuge en zijn regelmatig op velden in Nederland te zien. Jaarlijks komt een groep Antonov An-2 gebruikers bijeen, nu voor het eerst in Nederland.
Helaas laat het zomerweer momenteel in Nederland te wensen over, dit belemmerde het vliegen met de Antonov’s enigsinds. Zo stond vrijdag een vlucht naar Leleystad gepland. Deze moest door het matige vliegweer in aantal worden beperkt en uitgesteld tot later op de dag.

OK-XIG Antonov AN-2
OK-XIG Antonov AN-2

De Antonov An-2 is al in 1947 voor het eerst gebouwd. Het toestel doet ouderwets aan. Toch is het maar liefst tot 2002 nog in productie gebleven. Het toestel is in Rusland, Hongarije, Polen en China gebouw. In totaal 18.000 exemplaren. Het is de grootste één-motorige dubbeldekker die ooit gebouwd is.

D-FOKY Antonov AN-2
D-FOKY Antonov AN-2

Een fotoserie van een bezoekje aan Teuge is te vinden op www.AirOnline.nl, op de foto-pagina onder de luchthaven Teuge.

Geef een reactie