MuseumSportvliegtuigen

In the Picture: N25CH Pitts S-2B Special “Double Take”

N25CH Pitts S-2B Special
N25CH Pitts S-2B Special

Reg: N25CH
Type: Pitts S-2B Special
Constructienr: 5106
Eigenaar: Hosking Aerobatics
Locatie: Valle (planes of Fame Museum), Grand Canyon, 2 oktober 2007
Bijzonderheden:Een Pitts special is gebouwd voor kunstvliegen. Op zijn kop vliegen is een makkie met dit toestel. Op zijn kop landen is wat anders. De meeste toestellen kunnen dat maar één keer… 😉 Met de N25CH is dat anders! Dit toestel heeft een tweede landingsgestel, boven op de vleugels. Zo kan het toestel ook op zijn kop landen!

N25CH Pitts S-2B Special
N25CH Pitts S-2B Special

Deze Pitts is in 1986 gebouwd en voorzien van een 260PK sterke motor. Het toestel wordt gesponsord door Bose en heeft de naam “Double Take” mee gekregen. Het unieke toestelletje is te bewonderen in het Planes of Fame Museum in Valle (AZ), vlak bij de Grand Canyon. Dit museum is zeker de moeite van het bezoeken waard!

Geef een reactie