Bizjets

In the Picture: XA-FVK Rockwell Sabre 65 op Schiphol in 1990

XA-FVK Rockwell Sabreliner 65 (Schiphol, 25 juli 1990)
XA-FVK Rockwell Sabreliner 65 (Schiphol, 25 juli 1990)

Reg.: XA-FVK
Type: Rockwell Sabreliner 65
Constructienr.: 465-27
Eigenaar: Aerolíneas Ejecutivas
Locatie: Schiphol, 25 juli 1990
Bijzonderheden: Een klassieke bizjet. Dat kun je de Rockwell Saberliner wel noemen. Dit exemplaar staat hier met zijn Mexicaanse registratie op het platform van Schiphol Oost. Een sappige vangst voor die dag! Het toestel vliegt inmiddels niet meer met deze registratie, maar is later de N351AF en N110AD, N4CS en N247CS geworden. De registratie XA-FVK is overgenomen door een Falcon 50. Op internet kwam ik niet zo snel een afbeelding of gegevens van deze kist in Mexicaanse dienst tegen, dus ik zou bijna durven zeggen, een primeurtje op het wereldwijde web.
Zoekend op internet op het constructienummer kwam ik nog een specificatie van de kist tegen toen deze in 2011 als N4CS te koop werd aangeboden. De Sabre had toen 9313 uurtjes op de teller sinds zijn geboortejaar 1980. Dat document is HIER in te zien.
Het bedrijf van de toenmalige Mexicaanse eigenaar bestaat nog steeds en heeft als site: www.aerolineasejecutivas.com

Geef een reactie