27/08/2012 Budel met engine-runs van nieuwe PH-kist

PH-USN Van's RV-10 na een high-speed taxi-run
PH-USN Van’s RV-10 na een high-speed taxi-run

Na gisteren voor het werk naar het zuiden van het land te zijn gereisd, was vandaag de terugweg aan de beurt. Het was in elk geval een stuk beter weer dan gisteren, waardoor ik het niet na kon laten om even af te slaan bij de afslag Budel op de A2. Op 5 minuten rijden van de snelweg ligt het vliegveld van Budel, “De Kempen”.

N97RN Socata TBN-850
N97RN Socata TBN-850

Ook nu maar een korte stop, maar die was goed voor 3, voor mij nieuwe, kisten. De N97RN, een Socata TBM-850, die tot februari 2012 de PH-PED was, de PH-UUU, een Socata TB-9 en de leukste kist; de PH-USN. Dit is een Van’s RV-10 zelfbouw-kist. Deze registratie staat al sinds 2007 als reservering in het luchtvaartregister. Met de kist werden high-speed taxi-runs uitgevoerd op de startbaan. Na even vol gas te geven werd uitgerold naar het einde van de baan en teruggetaxied. Vervolgens het zelfde ritueel weer opnieuw. Het lijkt me dat met deze acties het bouwtraject bijna tot een einde is gekomen en zal denk ik spoedig een Bewijs van Luchtwaardigheid (BvL) kunnen worden afgegeven.

PH-UUU Socata TB-9 Tampico Club
PH-UUU Socata TB-9 Tampico Club

Voor de leifhebbers zijn de foto’s van de 26e en de 27e toegevoegd aan de Pictures van AirOnline. uiteraard terug te vinden onder Budel.

Geef een reactie