12/09/2012 Vliegveld Venlo..?!? Bestaat dat? Jazeker; TrafficPort Venlo!

PH-4H3 FlyingMachines FM 250 Vampire
PH-4H3 FlyingMachines FM 250 Vampire

Iets ten westen van Venlo, pal aan de A67 ligt TrafficPort Venlo. Dit is een klein en relatief nieuw veld met een keurige verharde baan. Dit veld is voornamelijk bedoeld voor ultralight toestellen, maar er staan inmiddels ook een paar sportkisten gebaseerd.
Het veld is gemakkelijk te bereiken via afrit 39 Sevenum. De omgeving ziet er nog wat kaal uit en naast vliegtuigen is er ook op het terrein gelegenheid voor rijopleidingen.
Vanaf een bescheiden terras is het platform en de baan goed te overzien. De baan 06-24 heeft een lengte van 700 meter. Voor landingen kan opgeroepen worden op 123.425Mhz, een algemene frequentie voor Ultralights. Het veld heeft nog geen ICAO (International Civil Aviation Organization) code. Aan het gebied rond dit veld te zien is er ruimte genoeg voor ontwikkeling. Ik ben dan ook benieuwd hoe dit veld er over 10 jaar uitziet.

Terras TrafficPort Venlo
Terras TrafficPort Venlo

Op deze doordeweekse dag was ik voor mijn werk in Venlo, vandaar de gelegenheid tot een korte stop op TrafficPort Venlo. Zowaar een ultralight buiten op het platform, verder weinig bedrijvigheid te zien. In het weekend zal het vast wat drukker zijn…

2 gedachten over “12/09/2012 Vliegveld Venlo..?!? Bestaat dat? Jazeker; TrafficPort Venlo!

  1. Voor komst van dit vliegveld was het hier lekker rustig.
    Nu cirkelen er voortdurend vliegtuigen en helikopters veel te laag over het dorp

    1. Beste John,
      Dank voor je reactie. Dit artikel is inmiddels zo’n zes jaar oud. Eind 2015 is Trafficport Venlo gesloten als vliegveld. De overlast die je ervaart zal een andere herkomst hebben.

      Groet,
      Berend Jan Floor

Geef een reactie