Bizjets

In the Picture: G-FCDB Cessna 550 Citation, speciaal voor zijn fans!

G-FCDB Cessna 550 Citation Bravo
G-FCDB Cessna 550 Citation Bravo

Reg.: G-FCDB
Type: Cessna 550 Citation Bravo
Constructienr.: 550-0985
Eigenaar: Chris de Burgh / Eurojet Aviation Ltd
Locatie: Luton (UK), 2 juli 2003
Bijzonderheden: Deze bizjet wordt gevlogen door het Engelse bedrijf Eurojet Aviation en werd voornamelijk ingezet voor het vervoer van Christopher John Davison. Wie is dat nu weer zal menigeen denken!?! Een paar echte fans weten het antwoord, dat is de Ierse zanger met de artiestennaam Chris de Burgh. Chris de Burgh is erg bekend geworden met het liedje “Lady in Red”, al beweren de kenners dat dit juist één van zijn mindere songs is.
Grappig feitje is dat Chris de Burgh veel fans heeft uit Volendam. Dat komt omdat de lokale platenzaak aldaar in het begin van zijn carrière Chris de Burg flink gesteund heeft. Nog altijd komen er busladingen vol fans uit Volendam naar zijn Nederlandse concerten. Steevast vraagt Chris de Burgh dan ook bij ieder concert: “Are there any people from Volendam here?”. Die vraag wordt altijd luid bevestigend beantwoord! Indrukwekkend was een benefietconcert van Chris de Burgh in de kerk van Volendam ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de nieuwjaarsbrand van 2001.

Chris de Burgh
Chris de Burgh

Hoe weet ik dat toch allemaal? Welnu, ik woon toevallig samen met iemand die een groot bewonderaar is van deze kleine singer-songwriter. Ik moet zeggen, zijn liedjes klinken niet onaardig. Zelf heb ik inmiddels ook al een aantal concerten van hem bij mogen wonen, onder andere in Nederland, Engeland en Duitsland.
De laatste jaren is de zanger wat minder actief met het schrijven van nieuwe nummers en legt hij zich toe op het zingen van covers. Dit niet geheel tot tevredenheid van de fan die ik goed ken… :-).
Terug naar de vliegtuigen; De G-FCDB was regelmatig op Dublin te zien om de Ierse zanger op te halen en thuis te brengen. Inmiddels is het toestel G-EHGW geregistreerd en vliegt het nog steeds voor Eurojet Aviation. Of Chris de Burgh er nog regelmatig mee vervoerd wordt is mij niet bekend.

 

Een gedachte over “In the Picture: G-FCDB Cessna 550 Citation, speciaal voor zijn fans!

Geef een reactie