Gasballonnen

December Ballonmaand: Nogmaals de G-BIHP Vanden Bemden Gasballon

G-BIHP Vanden Bemden K-1000 Belgica (Raamsdonksveer, 20 augustus 1993)
G-BIHP Vanden Bemden K-1000 Belgica (Raamsdonksveer, 20 augustus 1993)

Op 12 december 2012 was al een foto te zien van de G-BIHP Vanden Bemden gasballon. Klaar voor een vaart vanaf Joure in 1990. Al op 20 augustus 1983 kwam ik de G-BIHP tegen bij een vaart vanaf Raamsdonksveer. Hier werd toen het voor Nederlandse begrippen grootste ballonevenement gehouden. De ballon in Raamsdonksveer was blauw en geel, in Joure rood en geel. Volgend de site www.gasballon.be is de blauw/gele ballon een Vanden Bemden K-1000 en de rood/gele een Vanden Bemden K-590, een stuk kleiner dus.
Er zijn dus twee enveloppes (geweest) die de registratie G-BIHP hebben. Op internet ben ik nog geen andere foto’s van de eerste G-BIHP tegengekomen. Zeldzaam plaatje denk ik daarom zomaar! 😉

Geef een reactie