In the Picture: HB-QSP Kubicek BB-20GP wedstrijdballon in aktie boven Nederland in 2007

HB-QSP Kubicek BB-206P
HB-QSP Kubicek BB-20GP

Registratie: HB-QSP
Type: Kubicek BB-20GP
Constructienr.: 381
Eigenaar: Balloon Team SA
Locatie: Wezuperbrug, 17 mei 2007
Bijzonderheden: Deze BB-20GP is één van de twee type wedstrijdballonnen die door Kubicek uit Tjechië gemaakt wordt. Dit model is al smaller dan een normale passagiersballon en kan snel dalen. Het model, de Grand Prix, is geschikt voor de beginnende wedstrijdballonvaarder. Voor piloten die nog meer op het randje willen varen is er ook nog een smaller type beschikbaar, de eXtreme Racer. Deze ballon is nog smaller van vorm en kan als een raket stijgen en als een baksteen dalen. Eigenschappen die soms bij een wedstrijd nodig zijn. Beide type zijn in twee formaten te verkrijgen, 1.700 m3 en 2.000 m3.
De HB-QSP is de 2.000 m3 Grand Prix variant en is hier te zien in 2007 boven Wezuperbrug in Denthe. Hier werd in mei, rond Hemelvaartsdag, het gecombineerde Nederlands en Belgisch kampioenschap ballonvaren gehouden. Er deden die keer ook een aantal deelnemers uit andere landen mee, waaronder deze Zwitserse ballon.
Op een kleurenfoto is de ballon zwart-zilver geblokt. Met een klein beetje Photoshoppen komt het Zwitserse vlaggetje op de ballon mooi tot zijn recht.

Geef een reactie