16/04/2013 Habonim (Israël) met een aantal Dornier Do-28’s in opslag

026 Dornier Do-28B-1 Agur IAF
026 Dornier Do-28B-1 Agur IAF

Vandaag een eerste serie foto’s uit Israël. Van het veldje Habonim. Dit is een klein veldje dat aan de kust ligt tussen Tel Aviv en Haifa. Op dit veld is een Paradive-bedrijf gevestigd. Er is een klein verhard baantje en een gloednieuwe hangaar waar een aantal oude kisten in staan zoals een Tiger Moth, een Auster en een Piper Cub. Ook de Cessna Caravan van de para’s stond hierin. Helaas was alles hermetisch afgelsoten en konden we hier niet in om te fotograferen.

020 Dornier Do-28B-1 Agur IAF
020 Dornier Do-28B-1 Agur IAF

Wel waren er een aantal rompen van Dornier Do-28 te fotograferen. Deze kisten stonden aan de overkant van de baan. Aangezien er niet gevlogen werd mocht ik naar de overkant om de oude luchtmachttoestellen te fotograferen. In een tweede hangaar op het veld stond nog een Dornier Do-28, deze met vleugels. Ook lagen hier de vleugels van de kisten die buiten stonden.
Aan het palfond hing nog een zweefkist, een model dat als zelfbouwkit verkocht werd.

2410 Mikoyan-Gurevich MiG-23ML ex Czech Republic Air Force
2410 Mikoyan-Gurevich MiG-23ML ex Czech Republic Air Force

Ook opmerkelijk op dit veld was nog een zwaar vervallen Harvard en een Tsjechische Mig 23. Die laatste is via een omzwerving via de VS in Israel terecht gekomen. Naar verluid is het toestel ooit via Ebay te koop aangeboden geweest.
De foto’s zijn te vinden onder de knop Pictures op AirOnline.nl en dan onder Israel uiteraard.

Geef een reactie