In the Picture: OO-SVB Stampe Vertongen SV-4 op vliegveld Hilversum in 1986

OO-SVB Stampe Vertongen SV-4B
OO-SVB Stampe Vertongen SV-4B

Registratie: OO-SVB
Type: Stampe Vertongen SV-4B
Constructienr.: 1185
Eigenaar: Air Towing Air Service BV, Teuge
Locatie: Hilversum, 7 februari 1986
Bijzonderheden: In februari 1986, al vroeg in het jaar, was deze fraaie Stampe te zien bij een korte stop op Vliegveld Hilversum. Aangezien ik de Chef Bordenwasser was in het restaurant op het vliegveld was ik mooi in de buurt om dat feit op de foto vast te leggen.
Het toestel is getooid in de kleuren van zijn vorige werkgever, de Belgische luchtmacht. De militaire registratie was 43, zoals duidelijk is te zien. Ook duidelijk is te zien de naam van de sponsor Pentax. Het ontsiert het toestel wel enigsinds, maar het was waarschijnlijk een noodzakelijk kwaad om het toestel in zo’n onberispelijke staat te verkrijgen.

PH-ZLS Stampe Vertongen SV-4B op Texel (2 augustus 1986)
PH-ZLS Stampe Vertongen SV-4B op Texel (2 augustus 1986)

Een maand later werd de OO-SVB overgeschreven naar het Nederlandse register als PH-ZLS. Op zich uniek om een Stampe in met een Nederlandse registratie in het register te hebben. Alleen… lang plezier heeft men daar niet van gehad. Al op 3 december van datzelfde jaar was de PH-ZLS betrokken bij een ongeluk op Twente. Heet toestel werd weer uitgeschreven en de restanten werden verkocht naar België.
In België heeft men van het wrak weer een vliegende Stampe weten te maken en zo vliegt deze kist weer opnieuw als OO-SVB bij onze zuiderburen in de rondte.

Geef een reactie