In the Picture: F-GPAK Gulfstream G1159C van Prins Aga Khan

F-GPAK Gulfstream G1159C
F-GPAK Gulfstream G1159C

Registratie: F-GPAK
Type: Gulfstream G1159C
Constructienr.: 1061
Eigenaar: HRH Prince Karim Aga Khan
Locatie: Le Bourget (F), 1990
Bijzonderheden: De eigenaar van deze Gulfstream was Prins Aga Khan IV. Hij is 49e Iman in opvolging het isma’ilisme of de zeveners. Dit is een stroming binnen het Sjiisme, dat weer een stroming binnen de Islam is. Deze stroming kent maar één Imam.
Een deel van zijn rijkdom komt van de bijdrage die de groep van 15 miljoen volgelingen hem jaarlijks geeft.
Het vermogen van de Prins wordt geschat op zo’n miljard dollar. Hij is o.a. medeoprichter van de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Meridiana. Deze was bedoeld om het toerisme op Sardinië te bevorderen.
Naast leider is Prins Aga Khan ook een groot paardenliefhebber en bezit hij diverse top-paardenfokstallen. De bedragen die hiermee gemoeid zijn, lopen in de miljoenen per paard!
In de liefde is de Prins wat minder gelukkig. Hij heeft inmiddels twee huwelijken achter de rug die hem aan scheidingskosten respectievelijk 20 en 50 miljoen Engelse ponden armer hebben gemaakt.
Als vervoermiddel gebruikt Prins Aga Khan al jaren privéjets. Voor deze Gulfstream IV vloog hij o.a. met een Gulfstream II. Zijn toestellen waren vroeger doorgaans Frans geregistreerd. Frankrijk is natuurlijk het land van de Dassault Falcon bizjets. Deze Gulfstream van Aga Khan is dan ook een zeldzaam type in het Franse luchtvaartregister.
Tegenwoordig vliegt de prins met Bombardier toestellen die in Luxemburg geregistreerd zijn (LX-PAK en LX-ZAK). Daarnaast beschikt hij nog over een flinke helikopter, F-HLAK een AW-139.
Ondertussen is de F-GPAK uitgeschreven naar N161AK, N429AL, HB-IWZ en nu N999GP. Als testregistratie heeft er vroeger ook nog N457GA op gestaan.

Geef een reactie