21/09/2013 Open Huis op vliegveld Teuge

PH-WUR I.I.I. Sky Arrow 650TCNS onderzoeksvliegtuig van de Universiteit Wageningen
PH-WUR I.I.I. Sky Arrow 650TCNS onderzoeksvliegtuig van de Universiteit Wageningen

Op zaterdag 21 september 2013 opende een groot aantal bedrijven die gevestigd zijn op vliegveld Teuge hun deuren. Van 10:00 tot 16:00 uur kon het publiek een kijkje bij deze bedrijven nemen.
Voor mij een uitgelezen kans om hopelijk eens in een paar hangaars te kijken die normaal niet direct toegankelijk zijn. Ik was daarom al om 10:00 uur aanwezig om eens rond te neuzen.
Zo kon ik mooi de nieuwe Starfighter in de Skydeck hangaar fotograferen, deze was al eerder deze week op mijn site te zien. Ook leuk was de hangaar van het luchtfotografiebedrijf Slagboom. Hier kon je mooi zien hoe de camera’s in de vliegtuigen gebouwd zijn.

PH-SVX Piper PA-31T2 Cheyenne IIXL fotokist van Slagboom
PH-SVX Piper PA-31T2 Cheyenne IIXL fotokist van Slagboom

Niet in alle “open” hangaars kon je vrij rondneuzen. Zo was de hangaar van Stella Aviation maar beperkt toegankelijk. Alleen de eerste paar meters kon je daar in lopen. De hangaar stond vol kisten, maar daar mocht niet gefotografeerd worden. Tja, als je Open Huis alweer in de hal ophoudt…
De leukste kisten van deze dag voor mij stonden gelukkig buiten. Bij Fugro stonden 3 Maltees geregistreerde kisten buiten. Twee Piper Navajo’s en een Aztec. Eén van de Navajo’s had ik al eens eerder kunnen fotograferen, de overige twee kisten nog niet. Toch leuk!

9H-FMV Piper PA-23-250 Aztec F van Fugro
9H-FMV Piper PA-23-250 Aztec F van Fugro

Na twee uurtjes had ik het allemaal wel bekeken die dag en ging ik op pad voor mijn tweede fotoklusje die dag, fotograferen in het theater van Almere. Een heel ander onderwerp maar fototechnisch voor mij zeker zo boeiend!
De foto’s die ik deze ochtend gemaakt heb staan natuurlijk op AirOnline.nl, de knop Pictures en dan bij Teuge met de datum 21 september 2013.

2 gedachten over “21/09/2013 Open Huis op vliegveld Teuge

  1. Op de foto is het niet te zien, maar op de PH-SVX stond niet meer de naam van Slagboom en Peeters. Er stond een heel andere naam op, namelijk West Indies Aereal Surveys. Ook was het staartlogo aangevuld met twee palmboompjes. Navraag leerde mij dat de PH-SVX eerder dit jaar enkele maanden in het Caribische gebied actief is geweest. Slagboom en Peeters, zo werd mij verteld, is wereldwijd actief maar sommige landen geven de opdracht bij voorkeur aan een bedrijf uit de eigen regio. Daarom heeft Slagboom en Peeters een bedrijf opgezet in Jamaica. Met 1 man in dienst, die de opdrachten moet zien binnen te halen…

Geef een reactie