23/11/2013 Lelystad, mooi najaarsvliegweer en veel buitenlandse registraties

OK-NUL 43 Conijn C003
OK-NUL 43 Conijn C003

Op zaterdag 23 november 2013 ben ik een uurtje op Lelystad wezen kijken. Het was mooi najaarsweer en de zon scheen. Dit in tegenstelling tot het vliegveld Teuge waar ik even daarvoor was wezen kijken. Het westen had duidelijk mooier weer. Of dat ook in leukere vliegtuigen resulteerde…

PH-BCF Skystar Kitfox Classic IV
PH-BCF Skystar Kitfox Classic IV

De verwachting was namelijk dat rond 14:00 uur een Canadair Challenger zou landen voor een nieuwe jas bij de spuiterij van QAPS. Ik was er om 13:00 uur en zag al op final een bizjet indraaien. De aangekondigde Challenger was een uurtje vroeger! Snel de auto geparkeerd, trappetje voor bij het hek uitgeklapt en de mijn camera ingesteld. Klik, net op tijd! 😉 Ik had geen minuut later moeten arriveren. De Challenger reed na de landing namelijk linea recta naar de QAPS hangaar. Deze stond al open en al gauw verdween deze luxe jet naar binnen. Benieuwd wat er van gemaakt wordt.

HB-JFJ Canadair CL-600-2B16 Challenger 604
HB-JFJ Canadair CL-600-2B16 Challenger 604

In het uurtje dat daarop volgde heb ik aardig wat kistjes kunnen fotograferen. Het viel mij op dat er eigenlijk best veel buitenlands geregistreerde kisten tussen zaten. Niet dat deze op bezoek waren, nee, al die kisten (op de Challenger na dan) behoren tot de vaste inventaris van vliegveld Lelystad.

OY-BKY Piper PA-28-140 Cherokee B
OY-BKY Piper PA-28-140 Cherokee B

Ik zag in dat uurtje Duitse, Tsjechische, Engelse, Deense, Poolse, Zwitserse, Amerikaanse en Franse registraties. Niet slecht…
Rond twee uur meldde POLICE05 zich op de radio. Deze Politieheli werd gedirigeerd naar de plek waar klaarblijkelijk een ultralight een buitenlanding had gemaakt. Het bleek om de PH-3W8 te gaan, zie hiervoor verder het artikeltje op 23 november 2013 op AirOnline.nl. Doordat de Politiehelikopter boven de plek des onheils cirkelde had ik een mooie richting waar naar toe te rijden om als razende reporter zelf ook even ter plaatse te gaan kijken.
Daarna was het weer tijd om huiswaarts te keren.

F-GFNP Robin ATL
F-GFNP Robin ATL

Alle foto’s van Lelystad van deze dag zijn te vinden onder de knop Pictures op AirOnline.nl, dan bij Lelystad met de datum van 23 november 2013.

Geef een reactie