12/04/2014 Lelystad Airport met o.a. KNVvL/AOPA General Aviation Congres

PH-MIK Cessna T181T Skylane TC met de foto van de dag...
PH-MIK Cessna T181T Skylane TC, de foto van de dag…

Net een nieuwe scanner in huis. Die moest natuurlijk even uitgeprobeerd worden in het wild. Zie daar de reden om weer eens even op vliegveld Lelystad te kijken en vooral te gaan luisteren hoe mijn nieuwe Uniden Bearcat 3500XLT zou presteren.

PH-4B3 Tecnam P92 Echo Super, één van de bezoekende ultralights
PH-4B3 Tecnam P92 Echo Super, één van de bezoekende ultralights

Het was bovendien prachtig weer en dus werd er goed gevlogen. Bij aankomst stond het platform al redelijk vol. Wat bleek, op het vliegveld werd een General Aviation Congres gehouden in de DeVoort hangaar met als thema “Veiligheid creëer je zelf.” De organisatoren waren de KNVvL (Koninklijke Vereniging voor de Luchtvaart) en de AOPA (Aircraft Owners & Pilots Assosiation).
Een aantal deelnemers koos het zekere voor het onzekere en arriveerden op één van de meest veilig manieren van vervoer, door de lucht! 🙂  Op het platform stonden een aantal ultralights, maar ook een aantal sportkisten. De meest opvallende waren de PH-NDA, een Piper PA12 Cruiser uit 1947 een de PH-RMR, een Russchmeyer R90. Van dit laatste type zijn er maar een stuk of 30 gebouwd. De meeste daarvan vliegen in Duitsland.

PH-RMR Ruschmeyer R90-230 RG, een zeldzaam type
PH-RMR Ruschmeyer R90-230 RG, een zeldzaam type

Niet iedereen die dat wilde kon het luchtruim kiezen. Bij de pomp wilde helaas de PH-WSF niet meer starten. Er restte niets dan een sleepje terug naar de hangaar te regelen.

PH-WSF Piper PA-28-140 Cherokee F met een sleepje terug naar de hangaar
PH-WSF Piper PA-28-140 Cherokee F met een sleepje terug naar de hangaar

De mooiste foto van de dag is wat mij betreft die van de PH-MIK. Deze, op Lelystad gebaseerde, Cessna had ik nog niet eerder voor de lens gehad. Plat op de buik onder het hek door ontstond de foto die boven aan dit artikeltje staat.
Alle foto’s van deze dag zijn te zien op AirOnline.nl onder de knop Pictures. Kijk dan verder bij Lelystad met de datum 12 april 2014.
Oh ja, en mijn scanner; die deed het prima! 😉

Geef een reactie