Focus@: EC-IMI Ultramagic M-65C demonstrator met een wereldkampioen

EC-IMI Ultramagic M-65C
EC-IMI Ultramagic M-65C

Registratie: EC-IMI
Type: Ultramagic M-65C
Constructienummer: 65/119
Eigenaar: Ultramagic Balloons
Locatie: Ny, Hotton (B), mei 2004
Bijzonderheden: Deze ballon is gefotografeerd tijdens een wedstrijdvaart van de gecombineerde Belgische en Nederlandse kampioenschappen ballonvaren in 2004. Traditiegetrouw wordt dit kampioenschap jaarlijks gehouden, afwisselend in Nederland en België.
In België wordt de wedstrijd meestal gehouden in de Ardennen, in het plaatsje Ny, Hotton. Deelname is open voor Nederlandse en Belgische piloten, maar meestal doen er ook wel een aantal piloten uit andere landen mee om lekker te kunnen te oefenen. Zo ook in 2004.
Later in juni 2004 zou het wereldkampioenschap plaatsvinden in Australië. Eén van de beste piloten ter wereld, de Engelsman David Bareford zag zijn kans schoon om te trainen en nam aan dit kampioenschap deel.

David Bareford tijdens prijsuitreiking World Championship 2002 (Chatelleraut, F)
David Bareford tijdens prijsuitreiking World Championship 2002 (Chatelleraut, F)

David Bareford was in 1997 en 2002 wereldkampioen geworden. Hij had dus zijn titel te verdedigen later dat jaar in Australië. Als top-piloot had David Bareford de beschikking over een demonstrator van de Spaanse ballonfabriek Ultramagic. Ultramagic is al jaren gespecialiseerd in het fabriceren van wedstrijdballonnen. Deze zijn te herkennen aan hun smalle, slanke vorm. Hierdoor kan de ballon snel dalen en stijgen.
Jarenlang heeft Ultramagic top-piloten van wedstrijdmateriaal voorzien. Om de band tussen David Bareford en de ballonfabrikant aan te geven is de tekst “World Champion 2002” op de EC-IMI aangebracht.
Inmiddels zijn ook andere ballonfabrikanten overgegaan tot het maken van speciale wedstrijdballonnen. De hegemonie van Ultramagic is daarmee verloren gegaan.
Deze foto van AirOnline.nl is eerder gepubliceerd op de pagina van de Dutch Balloon Competition Club (www.DBCC.nl).

Geef een reactie