31/05/2014 bezoekje aan Cuers-Pierrefeu (LFTF), Zuid Frankrijk

F-BTYQ Piper PA-23-250 Aztec
F-BTYQ Piper PA-23-250 Aztec

Het vliegveld van Cuers-Pierrefeu (LFTF) kent twee kanten, een militair en een civiel deel. Omdat het zaterdag was besloot ik om even bij het civiele deel te kijken. Hier staan een aantal hangaars met sportkisten. Een paar daarvan waren open, de meeste gesloten. Toch stonden er een paar leuke kistjes buiten. Al eerder heb ik aandacht besteed aan de F-BRIE, de Aermacchi-Lockheed AL60.
Ook niet alledaags is een Poole PZL Wilga. Die verwacht je niet in deze contreien. De kist had een extra brandstoftank achterin staan. Die zal je wel nodig hebben wil je hiermee vanuit Polen komen vliegen.

SP-KZI PZL-Okecie PZL-104 Wilga-35A
SP-KZI PZL-Okecie PZL-104 Wilga-35A

Eén van de modernste kisten op het platform was de D-FALF, een Socata TBM850.  Deze kist hoort hier naar mijn idee. In 2012 is hier overigens een TBM700 met dezelfde registratie in sneeuw naast de baan geland en total-loss geraakt. Verder waren er een aantal ultralights, waarvan ik niet van allen de registratie heb kunnen achterhalen.

D-FALF Socata TBM850
D-FALF Socata TBM850

Aan de civiele kant staat ook een oude Mirage IIIE opgesteld. Deze kist vormt een leuke afwisseling tussen de sportkisten en ultralights.
Aan de overkant van het veld is het militaire deel. Hier staan een aantal Breguet Atlantic toestellen. Een aantal staan hier stored, onder andere zonder motoren en een ander deel leek mij nog steeds operationeel. Dit was echter te ver weg om te kunnen fotograferen.

440/13-QF Mirage IIIE French Air Force
440/13-QF Mirage IIIE French Air Force

De foto’s van dit veld staan op AirOnline.nl. Klik daarvoor op de knop Pictures en scrol naar France en dan naar Cuers-Pierrefeu.

Geef een reactie