01/06/2014 bezoekje aan de Heliport van Monaco

3A-MPG Eurocopter EC-155-B1 Dauphin
3A-MPG Eurocopter EC-155-B1 Dauphin

Bij verblijf in Zuid Frankrijk aan de kust van de Middellandse Zee hoort natuurlijk ook een bezoekje aan Monaco.

v.l.n.r. Bentley, Rolls, Bentley, Rolls
v.l.n.r. Bentley, Rolls, Bentley, Rolls

Het is een prachtige stad om door heen te lopen en om je te vergapen aan de vele rijkdommen die hier ten toon gespreid worden. De ene Rolls Royce zie je na de andere Bentley en dan moet je oppassen dat je niet platgereden wordt door een Ferrari. De stad was nog in de afbouwfase van het Formule-1 race-circus. De week ervoor werd de Grand-Prix van Monaco verreden. Tribunes en vangrails moesten nog verwijderd worden.

Met je Ferrari in Monaco het F1-circuit afrijden...
Met je Ferrari in Monaco het F1-circuit afrijden…

Een snelle manier om Monaco binnen te komen is per helikopter. Vanaf het vliegveld Nice kun je voor€ 240,- een retourtje Monaco boeken, de vliegtijd bedraagt 7 minuten. Heli Air Monaco heeft hiervoor zelfs een helikopter-lijndienst.

Monaco
Monaco

Op een stukje kade in de stad is de heliport gevestigd. Je kunt er redelijk goed rondkijken en de meeste heli’s fotograferen. Heli’s op het platform fotograferen behoorde helaas niet tot de mogelijkheden.

3A-MIL Eurocopter AS 350BA Ecureuil Heli Air Monaco
3A-MIL Eurocopter AS 350BA Ecureuil Heli Air Monaco

Het register van Monaco telt momenteel 23 helikopters. Die staan natuurlijk niet allemaal op deze Heliport, maar zwerven door Zuid Frankrijk of vertoeven wellicht op een luxueus jacht.

3A-MAC Aerospatiale AS350 Ecureuil Heli Air Monaco
3A-MAC Aerospatiale AS350 Ecureuil Heli Air Monaco

De foto’s van de heli’s die ik gemaakt heb zijn in groot formaat te zien op AirOnline.nl. Klik daarvoor op de knop Pictures en scrol naar Monaco met de datum van 1 juni 2014.

Geef een reactie