24/08/2014 Lelystad Airport met weer een paar leuke foto’s

PH-PBY Consolidated PBY-5A Catalina
PH-PBY Consolidated PBY-5A Catalina

Op deze zonnige zondagmiddag met Hollandse wolkenluchten werd weer gevlogen met één van de mooiste toestellen die op Lelystad Airport gebaseerd is, de PH-PBY Catalina. Er zijn op deze site al vaker plaatjes van deze vliegboot verschenen, maar daar komen er nu weer een paar bij. Want zeg nou zelf. Wie kan het weerstaan om van deze beauty geen plaatjes te maken.
Een, op Lelystad Airport gebaseerde, kist die ik nog niet eerder had gezien is de NC70889. Dit is een Piper J3C-65 Cub in de vertrouwde standaard gele kleuren. Zo hoort een Cub te zijn! Deze Piper Cub heeft op 8 april 2009 een onfortuinlijke landing gemaakt op Texel. Het toestel was toen eigendom van Flying Focus.

NC70889 Piper J3C-65 Cub
NC70889 Piper J3C-65 Cub

Het ongevallen-rapport van dat ongeluk is HIER te lezen. In dat rapport staat dat het toestel onherstelbaar beschadigd is. Welnu, het tegendeel daarvan is bewezen. Inmiddels is het toestel gelukkig weer vliegwaardig. Vanaf november 2013 was het toestel bij Bogaerds op Lelystad aangekomen. Nu is het dus weer operationeel.

PH-VDS Mooney M.20K-231
PH-VDS Mooney M.20K-231

De PH-VDS, een Mooney M20K, vertrok voor een lokaal vluchtje. Het lijkt er op dat deze kist op Lelystad gebaseerd is. Ik had er ooit in 1990 op Teuge eens een foto van gemaakt. Toen nog in andere kleurtjes.

PH-VDS Mooney M.20K-231 (Teuge 1990)
PH-VDS Mooney M.20K-231 (Teuge 1990)

Ondanks het heldere vliegweer was het bezoekersaantal gering. Er stond een Deense Cessna 172 naast het stationsgebouw. Verder was alleen de PH-LUU vanaf Rotterdam vermeldenswaardig. Deze Cessna ziet er bijzonder uit. Hij is zo gespoten alsof het lijkt dat dit het werk is van een vliegtuigspuiter op zijn eerste werkdag… 😉

OY-CHM Cessna 172N Skyhawk
OY-CHM Cessna 172N Skyhawk
PH-LUU Reims-Cessna F172L Skyhawk met een bijzondere beschildering
PH-LUU Reims-Cessna F172L Skyhawk met een bijzondere beschildering

Altijd leuk om te zien zijn de lokale Yak-52’s. Deze middag vertrokken er twee voor een vluchtje.

PH-DTX Yakovlev Yak-52
PH-DTX Yakovlev Yak-52

Deze middag werd Lelystad ook overspoeld door een groepje Engelse Spotters. Zij maakten deel uit van een groepsreis met als einddoel AIR14 op Payerne in Zwitserland zaterdag 30 augustus a.s. Een deel van de groep was naar Schiphol, een ander deel wilde het Aviodrome bezoeken. Zoals Engelse spotters betaamd werd de rest van het veld ook uitgekamd. Gelukkig kon ik hen nog even attenderen op de Pakistaanse Fokker F-27 AP-BHZ die in een hangaar gestald is.

PH-DTW Yakovlev Yak-52
PH-DTW Yakovlev Yak-52

Na vandaag ging de trip nog naar Dusseldorf, het museum bij Speyer en Sinsheim, Stuttgart, Zurich en Dübendorf. Wellicht zie ik ze weer komende zaterdag, want ik hoop zelf ook naar Zwitserland af  reizen!

G-OKMA Tri R-Kis hoort thuis op Lelystad Airport
G-OKMA Tri R-Kis hoort thuis op Lelystad Airport

De foto’s van deze middag zijn in groter formaat te zien op AirOnline.nl. Klik daarvoor op de knop Pictures en scrol naar Lelystad met de datum 24 augustus 2014.

Geef een reactie