Focus@: PH-OME Colt 77A uit het ballonregister verdwenen

PH-OME Colt 77A (Maarseveen 1989)
PH-OME Colt 77A (Maarseveen 1989)

Registratie: PH-OME
Type: Colt 77A
Constructienummer: 1354
Eigenaar: S. Fortuin
Locatie: Maarseveen, 1989
Bijzonderheden: Nog net in 1988, op 27 december werd deze Colt 77A in Nederland ingeschreven als PH-OME. Ruim 26 jaar later op 9 februari 2015 is daar een einde aan gekomen. Deze oude ballon is uit het register geschrapt omdat er al langer dan een jaar geen bewijs van luchtwaardigheid voor is afgegeven.
Deze kleurrijke ballon droeg reclame voor Fotohome. Dat was een bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen en afdrukken van foto’s en het verwerken van films. Wat dat betreft heeft deze ballon het langer uitgehouden dan het bedrijf waar het reclame voor maakte. Volgens mij is er namelijk geen droog brood meer te verdienen in de traditionele fotografie nu het digitale tijdperk de overhand heeft genomen.
Sinds 2000 stond de ballon op naam van S. Fortuin en werd er naar mijn idee maar spaarzaam mee gevaren. Momenteel staat deze oude ballon dus permanent aan de grond. Benieuwd of het nog een plekje krijgt bij bijvoorbeeld een verzamelaar van oude ballons, zodat ze nog eens het daglicht kan zien tijdens een zogenaamde verluchtingsdag.
Op de foto is de ballon te zien tijdens een klein ballonevenementje bij de Maarseveense plassen in 1989. Op een mooie zomeravond stegen hier (voor de bekenden in de achtertuin van Piet 😉 ) een tiental ballonnen op. Het leverde dit kleurrijke plaatje op.

Geef een reactie