06/06/2015 Bezoekje aan Nordhorn-Lingen (EDWN)

D-HAWR Bell 407
D-HAWR Bell 407

Op zaterdag 6 juni 2015 werd een leuk vliegtripje gemaakt vanaf Vliegveld Hilversum. Met de PH-SKN, een Cessna 172 werd eerst koers gezet naar het Duitse Waddeneiland Juist, vervolgens werd een tussenstop gemaakt op Leer-Papenburg en als derde veld werd in de middag Nordhorn-Lingen aangedaan.
Meer over het bezoek aan Juist is HIER te vinden.
Meer over het bezoek aan Leer-Papenburg is HIER te vinden.
Net als de vorige twee velden, werd hier ook het vliegveld afgekamd en te kijken of er nog leuke toestellen te bewonderen waren.
Als eerste viel een fraaie heli op. De D-HAWR is een Bell 407 en deze helikopter kwam binnen met 3 personen aan boord om even een drankje te doen op het terras. Leuke zaterdagmiddag-besteding zou ik zeggen!

D-ERDA Stampe-Vertongen SV-4C
D-ERDA Stampe-Vertongen SV-4C

Op Nordhorn-Lingen waren een vier-en-een–half-tal Stampe-Vertonge SV-4C dubbeldekkers te zien. Eén daarvan maakte een vlucht. De andere drie stonden in een hangaar. Een vijfde exemplaar wordt gerestaureerd. Daarvan was men de romp aan het opbouwen.

D-EROB Stampe-Vertongen SV-4C
D-EROB Stampe-Vertongen SV-4C
D-E? Stampe-Vertongen SV-4C
D-E? Stampe-Vertongen SV-4C wordt gerestareerd

Inmiddels een klassieker geworden de Morane-Saulnier Rallye. Niet moeders mooiste, maar nog wel still going strong!

D-EAHB Morane-Saulnier MS.880B Rallye Club
D-EAHB Morane-Saulnier MS.880B Rallye Club

In één van de hangaars stond een Amerikaans geregistreerde Bellanca Decathlon. Dit model is in Europa redelijk zeldzaam. Je kunt er prima aerobatics mee vliegen.

N4781T Bellanca 8KCAB Decathlon
N4781T Bellanca 8KCAB Decathlon

De foto’s van Nordhorn-Lingen zijn in groter formaat beschikbaar op AirOnline.nl Klik daarvoor op de knop Pictures aan de linkerkant en scrol naar Nordhorn-Lingen met de datum 6 juni 2015.

Geef een reactie