Sportvliegtuigen

03/07/2015 Warm Lelystad Airport met een nieuwe Poolse gebaseerde kist

SP-NZB Cessna 152 II
SP-NZB Cessna 152 II

Op Lelystad Airport staat weer een nieuw (tijdelijke) kist gebaseerd. Een Poolse Cessna 152 SP-NZB uit 1979 deze keer. De tweezitter wordt door Air Waterland te koop aangeboden voor € 29.500,- exclusief BTW. Het kistje heeft wel al 8.622 vlieguren op de teller, maar ziet er nog goed uit. Getooid met bonte “FOR SALE’ banners stond het toestel vandaag buiten op een nieuwe koper te wachten.

SP-NZB Cessna 152 II is duidelijk Te Koop
SP-NZB Cessna 152 II is duidelijk Te Koop

Op het platform was het rustig. Aan het hek stond alleen een Duitse Piper PA28-181 Archer II, D-ETDP. Even later zou deze kist gezelschap krijgen van twee Partenavia’s, de OO-PXL en de OY-ILS. Beide kisten waren op pad voor een foto-missie.

D-ETDP Piper PA-28-181 Archer II
D-ETDP Piper PA-28-181 Archer II
OO-PXL Partenavia P.68C
OO-PXL Partenavia P.68C

Bij Dynamic Aviation stond de G-IMPX buiten. Deze Rockwell Commander 112B had ik al eens in de hangaar gefotografeerd, maar in een warm zonnetje ziet hij er leuker uit. Nog steeds ontbreekt overigens de propeller. Redelijk essentieel voor de uitvoering van een geslaagde en veilige vlucht met zo’n dergelijk toestel.

G-IMPX Rockwell Commander 112B
G-IMPX Rockwell Commander 112B

Hierna ben ik gauw weer in de aicro van de auto gaan zitten en naar huis gereden. het was wel erg warm op de luchthaven…
De foto’s zijn in groter formaat te zien op AirOnline.nl. Klik daarvoor op de knop Pictures aan de linkerkant en scrol naar Lelystad met de datum 3 juli 2015.

Geef een reactie