Uit de ouwe doos: Fly-in Keiheuvel (B) 26 mei 1990

G-ACZE De Havilland DH89 Dragon Rapide
G-ACZE De Havilland DH89 Dragon Rapide

Een serie uit de ouwe doos! Alweer meer dan 25 jaar geleden. Op het Belgische vliegveld Keiheuvel wordt al jaren geregeld een fly-in georganiseerd. Belgische fly-in’s staan bij mij bekend als gastvrij en ze geven doorgaans de garantie voor interessante vliegtuigen.
Zo ook in 1990. Wat te denken van de hier boven afgebeelde Dragon Rapide uit 1934. Helaas tegenwoordig opgeslagen in Haverfordwest in de UK.
Er waren ook een aantal leuke Zwitserse bezoekers. De HB-YCH was daar een opmerkelijke daar bij, niet in de laatste plaats door zijn type-naam. Dit is een Neukom AN-20B en is ontworpen door Albert Neukom. Dit toestel heeft weer als voorbeeld gediend voor de latere Technoflug Piccolo.

HB-YCH Neukom AN-20B
HB-YCH Neukom AN-20B

De G-BBMX De Havilland Canada DHC-1 Chipmunk stond in de jaren ’90 gebaseerd op vliegveld Hilversum. De eigenaar vliegt tegenwoordig met de Harvard N13FY, eveneens gebaseerd op vliegveld Hilversum.

G-BBMX De Havilland Canada DHC-1 Chipmunk
G-BBMX De Havilland Canada DHC-1 Chipmunk

De foto’s van deze Fly-in zijn in een groter formaat te zien op AirOnline.nl. Klik daarvoor op de knop Pictures en scrol naar Keiheuvel (België) met de datum 26 mei 1990.

Geef een reactie