23/05/2016 HondaJet HA-420 ontvangt EASA typegoedkeuring

N420NC Honda HA-420 HondaJet
N420NC Honda HA-420 HondaJet

De Honda HA-420 HondaJet heeft een European Aviation Safety Agency (EASA) typegoedkeuring ontvangen. Dit werd door de fabrikant bekend gemaakt in Geneve, aan de vooravond van de European Business Aviation Convention and Exhibition (EBACE). Deze luchtvaartbeurs vindt plaats van 24 tot en met 36 mei 2016. Al eerder was de HondaJet in december 2015 geslaagd voor zijn Amerikaanse examen en had het een typecertificatie ontvangen van de Federal Aviation Administration (FAA).
Door deze certificering wordt het mogelijk om de HondaJet ook in Europese luchtvaartregisters in te schrijven. De in de Verenigde Staten gebouwde HodanJet wordt inmiddels al afgeleverd aan klanten in Europa.

N420HE Honda Aerospace HA-420 Hondajet
N420HE Honda Aerospace HA-420 Hondajet

De HondaJet is een opmerkelijk vliegtuig met een zogenaamde Over-The-Wing Engine Mount (OTWEM) configuratie. Hierbij staan de motoren gemonteerd boven op de vleugel.
De HondaJet kan met één piloot vliegen en maximaal zes passagiers vervoeren over een afstand van 1.223 Nm.
Er zijn drie dealers geselecteerd in Europa voor de HondaJet. Dit zijn Marshall Aviation Services (noordelijk Europe); Rheinland Air Service (centraal Europe); en TAG Aviation SA (zuidelijk Europe).

Geef een reactie