26/07/2016 Inpakken en wegwezen, dat is het devies met m’n nieuwe valies!

Mijn RIMOWA koffer
Mijn RIMOWA koffer

Als je jarig bent loop je de kans dat je, al dan niet onverwachts, een cadeautje krijgt. Dit jaar viel ik bij mijn verjaring totaal onverwachts flink in de prijzen! Ik heb namelijk een prachtige RIMOWA Topas koffer gekregen. Deze airporter op vier wielen is uitgevoerd in het voor RIMOWA zo kenmerkende geribbeld aluminium.
De RIMOWA koffers doen sterk denken aan de Duitse Junkers vliegtuigen uit de jaren ’20 en ‘30. Net als de vliegtuigen uit die tijd zijn de RIMOWA koffers gemaakt van geribbeld aluminium. De ribbels zijn bedoeld om de koffers (en vliegtuigen) meer stevigheid te bieden.

RIMOWA
RIMOWA

RIMOWA GmbH (Richard Morszeck Warenzeichen) is een Duits familiebedrijf dat opgericht is in 1898 door Richard Morszeck. Inmiddels staat met Dieter Morszeck alweer de derde generatie aan het roer van het bedrijf.

HB-HOY Junkers Flugzeugbau JU-52/3m g4e van RIMOWA
HB-HOY Junkers Flugzeugbau JU-52/3m g4e van RIMOWA

RIMOWA drukt de laatste jaren hun historische verbondenheid met de luchtvaart uit in een aantal interessante projecten. Allereerst sponsort men een Junkers Ju-52 (HB-HOT Junkers Ju-52/3mg4e C/N 6595). Met dit driemotorige vliegtuig uit 1939 is men zelfs in 2012 van Europa naar de VS gevlogen om de jaarlijkse AirVenture op Oshkosh bij te wonen.

HB-HOY Junkers Flugzeugbau JU-52/3m g4e van RIMOWA
HB-HOY Junkers Flugzeugbau JU-52/3m g4e van RIMOWA

Tijdens datzelfde evenement in de VS werd door RIMOWA in 2015 een nieuwgebouwde Junkers F 13 (HB-RIM) onthuld. De Junkers F 13 was in 1920 ’s werelds eerste, geheel metalen transportvliegtuig. RIMOWA is zelf voor dit project een vliegtuigfabriek begonnen in samenwerking met het Zwitserse Ju-Air en wil de vliegende replica van dit nostalgische passagiersvliegtuig aan de man gaan brengen. In september van dit jaar hoopt men met het toestel voor het eerst te vliegen. (Al eerder werd de HB-RIM besproken op AirOnline.nl. Klik HIER voor dat artikeltje).

HB-RIM Junkers F.13 gebouwd door RIMOWA
HB-RIM Junkers F 13 gebouwd door RIMOWA

Kortom RIMOWA was in het verleden en blijft in de toekomst nauw verbonden met de luchtvaart. Verbanden zoals deze hebben zeer mijn interesse. Vandaar dat ik erg in mijn nopjes ben met mijn nieuwe reiskoffertje!

HB-RIM Junkers F.13 van RIMOWA
HB-RIM Junkers F 13 van RIMOWA

Nu nog een tripje bedenken waarbij ik voor het eerst op pad kan met mijn nieuwe reisbagage!

4 gedachten over “26/07/2016 Inpakken en wegwezen, dat is het devies met m’n nieuwe valies!

  1. Hoi Berend Jan,

    Jij bofkont…!!! Zeer mooie Valise hoor….!!!!
    Ben eigenlijk best een beetje jaloers want zie ze redelijk vaak voorbij rollen en kijk dan altijd met een jaloerse blik naar deze zeer mooie koffer.
    Suggestie voor tripje….. Zwitserland uiteraard…!!!!!

    Grüezi 😉 Jelmer

    1. Ha Jelemr,

      Zeker, ik bof! Had ook niet verwacht dat ik ooit met zo’n juweeltje op stap zou mogen gaan.
      En je reis-tip… ik reken hem goed! Neem hem de eerstvolgende keer mee jullie kant op!

      Groeten,
      Berend Jan

Geef een reactie