02+03/09/2016 LAA Rally op Sywell (UK)

G-BTDE Cessna C-165 Airmaster

Een enorme berg foto’s deze keer, 764 maar liefst! Da’s 130MB aan data! Dus ga er maar even rustig voor zitten met een bakkie leut, een biertje of een colaatje.

G-CUBW WAG-Aero CUBy

Net als in 2015 werd ook in 2016 Sywell met een tweedaags bezoek vereerd. Op Sywell werd de jaarlijkse LAA Rally gehouden. Dit jaar vierde men het 70-jarig bestaan van de LAA (Light Aircraft Association)

G-BGLZ Stits SA-3A Playboy

De weersituatie was typisch Brits; bewolkt met de kans op regen. De neerslag viel gelukkig nog mee op de vrijdag. De zaterdag verregende helaas na het middaguur. Vanaf dan hebben wij ons heil ergens anders gezocht.

G-EROE Avro 504K Replica
G-AIYS De Havilland DH.85 Leopard Moth

Sywell staat garant voor een paar honderd (meest Britse) vliegtuigen. Veel zelfbouwkisten, maar ook de nodige old timers en ander bijzonder vliegend spul.

G-ECVZ Staaken Flitzer Z-1S
G-CIWL TechPro Aviation HV100 Merlin

De organisatie is prima te noemen. Je kunt speciaal toegang tot de air-side krijgen. Eigenlijk onmisbaar als je alles wilt zien en fotograferen. Voor LAA leden is dit gratis, bezoekers moeten een paar Pond betalen. Een LAA-lidmaatschap is overigens zeker het overwegen waard, want je krijgt daarvoor ook nog maandelijks het fraaie tijdschrift Light Aviation op de deurmat geschoven.

G-LASS Rutan VariEze
G-ATCN Luton LA-4A Minor
G-TATR Curtiss Wright Travel Air R Replica

In Engeland is het spotten van vliegtuigen een veel voorkomende hobby. Niet vreemd dat dit evenement dan ook veel spotters aantrekt. En om de spotters goed van dienst te zijn hangt men zelfs bij de hangaars een briefje met de registraties en types van de vliegtuigen die in die betreffende hangaar staan. De hangaars staan netjes op een kiertje met een kettinkje ertussen. Dit voorkomt dat men lukraak door alle hangaars heen gaat zwerven. Zo kan men toch alle kisten makkelijk identificeren.

Hangar content op een lijstje, makkelijk voor de spotters
Spotters “peep-show”;-)

Dit jaar waren er veel Vans zelfbouwtoestellen aanwezig. Dat zal ongetwijfeld te maken hebben gehad met de aanwezigheid van Richard VanGrunsven, de grondlegger van Van’s Aircraft. Hij was speciaal voor deze LAA Rally uit de VS overgekomen voor het geven van lezingen voor geïnteresseerden.

G-JAEE Vans RV-6A, een van de vele aanwezige Vans

Voor de ingang van de tent waar lezingen werden gehouden stonden een tweetal “living statues”. Deze personen stonden als bronzen beelden voor de ingang en beelden een RAF-vlieger uit en Amelia Earhart (die als eerste vrouw in 1932 de Atlantische Oceaan vliegend overstak). Bij de RAF-vlieger stond een bord met: “Never was so much owed by so many to so few”. Dit komt uit een speech van de Britse premier Winston Churchill gehouden op 20 August 1940.

Levend standbeeld
Levend standbeeld van Amelia Earhart

De beelden kwamen soms plots tot leven als iemand nietsvermoedende passeerde. Dat leverde uiteraard hilarische situaties op!

Levende standbeelden
Levende standbeelden komen tot leven!

Tijdens dit evenement werd een Sling 4 gebouwd. Daarover hebben we al apart verslag gedaan op 11 januari 2017.

G-LDSA The Airplane Factory Sling 4 is in 7 dagen gebouwd

Genoeg woorden, op naar de plaatjes zou ik zeggen!
Alle 765 foto’s in groter formaat zien? Klik dan HIER en scrol naar Europe -> United Kingdom -> Sywell met de datum 2-3 september 2016.

 

Een gedachte over “02+03/09/2016 LAA Rally op Sywell (UK)

Geef een reactie