Focus@: OE-FMN Partenavia P.68-TC Observer

OE-FMN Partenavia P.68-TC Observer

Registratie: OE-FMN
Type: Partenavia P.68-TC Observer
Constructienummer: 344-01/OTC
Eigenaar: Forest Mapping Management GmbH
Locatie: Mönchengladbach, 26 maart 2017
Bijzonderheden: Een erg leuke bezoeker op Mönchengladbach. Een Partenavia met een glazen neus. Het kistje werd bij de pomp aangetroffen en even daarna op het platform van het vliegveld.
Het is de tijd van het jaar van de foto- en survey vluchten. Het is dan ook zeer waarschijnlijk dat dit toestel voor dit doel in de omgeving opereerde.

OE-FMN Partenavia P.68-TC Observer bij de pomp na een surveyvlucht over het westen van Duitsland

Dit toestel is de afgelopen dagen op meer velden in het westen van Duitsland gesignaleerd. Zo heb ik waarnemingen op Stadtlohn en Munster-Osnabrück voorbij zien komen.
Toch is er nog weinig tot niets over dit vliegtuig te vinden. Het is kennelijk nog maar kort ingeschreven in het Oostenrijkse register. Toch heb ik een zeer sterk vermoeden te weten welk toestel dit is. Voorheen was dit naar mijn idee de N1010. Dit toestel heeft hetzelfde kleurenschema als deze kist. Ook was de N1010 in Europa actief.

OE-FMN Partenavia P.68-TC Observer

De Partenavia P.68 wordt tegenwoordig gebouwd door het Italiaanse bedrijf Vulcanair. Dit exemplaar is echter nog door Partenavia gebouwd. De P.68 is een ideaal vliegtuig voor survey-vluchten. Veel bedrijven gebruiken dit toestel om camera’s in te bouwen. Daarvoor wordt doorgaans een cameraluik in de vloer gemaakt.

OE-FMN Partenavia P.68-TC Observer

 

Geef een reactie