14/04/2017 Mini Hoogvliegersdag op Lelystad Airport

PH-ISL Reims-Cessna F172M Skyhawk met de rode Ferrari voor de terugreis

Jaarlijks organiseert de Stichting Hoogvliegers – in samenwerking met de KLM Aeroclub – op Lelystad Airport een Grote Hoogvliegersdag. Daarbij laten zij kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken kennis maken met de luchtvaart en biedt men hen belangeloos een rondvlucht aan. Dit jaar staat zo’n (besloten) dag gepland in juni.

Hoogvliegers-truck
Hoogvliegers-truck
Deze truck is speciaal voorzien van paintbrush schilderingen met vliegtuigen

Vandaag een mini-Hoogvliegersdag. Speciaal voor één Hoogvlieger werd een mooie dag in elkaar gezet. Daarbij kwam de Hoogvlieger aan met drie grote trucks. Twee daarvan waren uitgedost met grote Hoogvlieger-titels. Als begeleiding reden er een viertal motoragenten mee die met hun zwaailichten en sirenes ruimbaan verzorgden voor deze mooie stoet.

Motoragent voor begeleiding van Hoogvliegers-trucks

Bij de KLM Aeroclub werd uitgestapt. Daar stond de PH-ISL van Singles & Twins klaar voor een rondvlucht.

Hoogvliegers-truck

Er was belangstelling bij van de regionale Friese TV-zenders Omrop Fryslân en Omroep Súdwest. De PH-ISL ging eerst met de Hoogvlieger en een cameraploeg de lucht in voor enige beelden op hoogte. Daarbij maakte men een kort circuitje om vervolgens weer te landen.

PH-ISL Reims-Cessna F172M Skyhawk landt met de cameraploeg aan boord

Vervolgens vertrok de PH-ISL voor een tweede keer, nu met vier personen voor een langere rondvlucht. Daarbij werd via Lelystad, Enkhuizen en Stavoren richting Friesland gevlogen.
Voor de thuisreis stond bij de KLM Aeroclub een prachtig rode Ferrari klaar. Geen slecht vervoermiddel voor een vrijdagmiddag lijkt me.

De Ferrari staat al klaar

Geen twijfel mogelijk dat het de Stichting Hoogvliegers wederom gelukt is om iemand, die dat juist verdient, een fantastische dag te bezorgen!

PH-ISL Reims-Cessna F172M Skyhawk vertrekt voor de tweede. langere rondvlucht
PH-ISL Reims-Cessna F172M Skyhawk is airbornemet de Hoogvlieger

Bezoekers

Al op donderdag was de Britse Socata TB-20 Trinidad G-FFTI binnengekomen. In de middag vertrok deze kist weer huiswaarts. De twee inzittenden hadden netjes een zwemvestje om, wat duidt op een oversteek van de Noordzee.

G-FFTI Socata TB-20 Trinidad

De OH-PNX kwam binnen voor een tankstop. De Chieftain vertrok na een korte rustperiode weer naar de thuisbasis Antwerpen.

OH-PNX Piper PA-31-350 Chieftain

Vanaf Teuge verscheen de PH-PPG. Deze Cirrus SR20 komt bij mijn weten niet vaak op Lelystad. Vandaag voor de verandering wel!

PH-PPG Cirrus SR20 g2

Lokaal verkeer

De PH-ZWS van Leaseweb maakte vandaag een aantal lokale vluchten. Bij een van deze vlucht was de voorste passagier zo klein dat hij maar net over het randje naar buiten kon kijken. Lijkt me geen probleem, aangezien je met dit toestel ook prima ondersteboven kan vliegen. Dan kun je, ongeacht je lengte, prima en onbelemmerd naar beneden kijken! 😉

PH-ZWS Extra EA-300/LT met een kleine passagier voorin

De N435CD is een Cirrus die niet vaak vliegt. Vandaag vertrok het toestel voor een vlucht naar Eelde. Daar zit ook de dealer van Cirrus.

N435CD Cirrus SR22 g2

De Tecnam PH-3P6 hoort bij Zelf Vliegen thuis. Ook dit kistje vliegt maar weinig. Dit model Tecnam is een ultralight met een intrekbaar landingsgestel. Een versie die je in Nederland ziet zo veel ziet.

PH-3P6 Tecnam P-92 Echo 2000 RG

Deze Tecnam is overigens te koop. Voor € 49.500,- (excl. BTW) mag het toestel van eigenaar wisselen. Daarvoor krijg je dan een toestel uit 2002 met 700 ervaringsuren.

PH-3P6 Tecnam P-92 Echo 2000 RG trekt de wieltjes in

De PH-DBO is een zelfbouwkist. Een Lancair 360 om precies te zijn. De registratie verklapt een beetje wie de eigenaar is, Douwe de Boer. Vandaag maakte de PH-DBO met de bouwer/eigenaar een lokale vlucht van een uurtje.

PH-DBO Lancair-360

Foto’s in groter formaat zien? Klik dan HIER en scrol naar Lelystad Airport met de datum 14 april 2017.

Een gedachte over “14/04/2017 Mini Hoogvliegersdag op Lelystad Airport

Geef een reactie