11/05/2017 Weer een keer zeer mooi fotografeer-weer op EHLE

G-UVIP Cessna 421C Golden Eagle III

Het was vandaag weer zeer mooi fotografeer-weer. En dat vond niet alleen ik, ook de survey-bedrijven waren die mening toegedaan. In flinke getale maakten zij gebruik van dit mooie weer om Nederland van bovenaf in kaart te brengen. Een aantal van die kisten deed Lelystad Airport aan voor een tankstop.
Vandaag zat er een nieuwe kist tussen. De G-UVIP was nog niet eerder voor dit doel op Lelystad gezien. Deze Cessna 421C voert al de hele week vluchten uit vanaf Lelystad Airport.

G-UVIP Cessna 421C Golden Eagle III

De G-UVIP wordt ingehuurd door het Belgische Aerodata. Met zijn fraaie paarse biesje een erg leuke verschijning.

OO-TJK Partenavia P-68 Observer

Van datzelfde Aerodata kwam de OO-TJK binnen voor brandstof. Deze Partenavia Observer met zijn glazen neus is hier wel vaker geweest. Sterker nog, afgelopen nacht bleef het toestel zelfs logeren.

OO-TJK Partenavia P-68 Observer

Het Deense surveybedrijf Bio Flight was aanwezig met twee kisten. Onder callsign BioFlight03 (OY-GNS) en BioFlight04 (OY-GIS) kwamen beide Vulcanair’s binnen voor brandstof en wat rust voor de inzittenden.

OY-GNS Vulcanair P.68C-TC
OY-GIS Vulcanair P.68C-TC met op de achtergrond nog de OO-TJK

Naast al deze fotokisten stond nog de N2217L op het platform. Deze Amerikaans geregistreerde Cessna 182 was eerder in de ochtend binnengekomen. Het toestel bleef voor de nacht.

N2217L Cessna 182T Skylane

Vanaf Teuge verscheen de Sportcruiser PH-VTA.

PH-VTA CzechSport SportCruiser

De PH-4H1 hoort thuis op Hilversum. Deze Sirius kwam een aantal touch and go’s maken om daarna weer te vertrekken naar Hilversum.

PH-4H1 TL-Ultralight TL-3000 Sirius

Even lekker de hond uitlaten op Ameland!

De PH-DTY vertrok vandaag een keer alleen. Meestal vliegt deze Yak-52 in formatie. Dan oefent deze kist samen met de overige Yaks voor het programma van The Dutch Thunder Yaks.

PH-DTY Yakovlev Yak-52

Vandaag werd er vast wat rustiger gevlogen met dit robuuste toestel. Want wat was het geval, achter de passagiersstoel had men vandaag een hond als extra passagier aan boort. Pluk, zo heet de hond, kreeg een vorstelijk uitstapje. Hij werd uitgelaten op Ameland. Da’s nog een wat anders dan een blokje om met de hond!

PH-DTY Yakovlev Yak-52 met de hond achterin!

Pas tegen acht uur in de avond kwam men weer terug. Een welbestede dag zou ik zeggen!

PH-DTY Yakovlev Yak-52

Lokaal verkeer

Leukste lokale kist was wat mij betreft de PH-LOB. Na al die tijd trof ik deze Europa eindelijk een keer vliegend aan. En dan ook nog met een zonnetje erbij, wat willen we nog meer! 😉

PH-LOB Europa AL Europa XS TG

Deze Europa staat gestald bij de KLM Aeroclub. Vandaag maakte het een lokale vlucht en een paar doorstarts bij terugkomst.

PH-LOB Europa AL Europa XS TG
PH-LOB Europa AL Europa XS TG

De kersverse PH-DCA kon vandaag buiten gefotografeerd worden. Het kistje, dat te koop staat bij Air Waterland, werd netjes gepoetst. Zo ziet het er knap uit voor potentiële kopers.

PH-DCA Piper PA-28-161 Warrior II

Het onderhoudsbedrijf FLOW AeroNautical is momenteel bezig met een onderhoudsbeurt aan de D-EUBB. Op 20 april is deze Piper Arrow binnengekomen. Sindsdien staat het in onderhoud in een hangaar aan de Dakotaweg.

D-EUBB Piper PA-28R-201 Arrow II

De PH-RLA ging, net als de PH-DTY, naar Ameland. Met mooi zonnig weer is dit, net als Texel een leuke vliegbestemming.

PH-RLA Saab 91D Safir op weg naar Ameland

De D-ELAM vliegt niet zo vaak. De eigenaresse ging er vandaag mee op pad.

D-ELAM Piper PA-28RT-201 Arrow IV

Er zijn van die kisten die je zo vaak voorbij ziet komen dat je ze niet meer fotografeert. De PH-VSF is er daar eigenlijk eentje van. Toch vandaag weer een plaatje gemaakt. Ik vind dit een van de mooiere kleurenschema’s op een Cessna 172. En met een zonnetje erop staat het helemaal leuk.

PH-VSF Reims/Cessna F172L

Foto’s in groter formaat zien? Klik dan HIER en scrol naar Lelystad Airport met de datum 11 mei 2017.

PH-3P6 Tecnam P-92 Echo 2000 RG
PH-RLY Cessna 402B Businessliner

2 gedachten over “11/05/2017 Weer een keer zeer mooi fotografeer-weer op EHLE

Geef een reactie