Focus@: YL-CSC Bombardier CS300 van Air Baltic

YL-CSC Bombardier CSeries CS300 Air Baltic

Registratie: YL-CSC
Type: Bombardier CSeries CS300
Constructienummer: 55005
Eigenaar: Air Baltic
Locatie: Schiphol, 3 mei 2017
Bijzonderheden: Sinds medio december 2016 vliegt Air Baltic regelmatig op Schiphol met hun nieuwe Bombardier CS300 toestellen. De CS300 is van Canadese makelij en Air Baltic is de eerste maatschappij die dit toestel operationeel inzet.
Momenteel zijn er nog wereldwijd nog maar vijf van deze toestellen operationeel. De eerste twee zijn de prototypes en worden door de Bombardier gebruikt. De eerste drie productietoestellen zijn, net als de volgende vier, allen voor Air Baltic.

YL-CSC Bombardier CSeries CS300 Air Baltic

Op dit moment is de CS300 dan ook nog een zeldzame verschijning, maar met 242 bestellingen zal dit de komende jaren een meer voorkomend verkeersvliegtuig worden.
De CS300 concurreert onder andere met de kleine Airbus A319 en de korte Boeing 737’s. De cabine-indeling is 2+3 stoelen per rij. Daarmee is het toestel iets smaller dan de concurrenten.
Op de foto is de YL-CSC te zien. Als testregistratie vloog dit toestel kort als C-FOWU. Dit is het derde toestel van Air Baltic. In een mooi avondzonnetje vertrekt het hier van de Polderbaan op Schiphol.

YL-CSC Bombardier CSeries CS300 Air Baltic

Geef een reactie