27/05/2017 Weer een nieuwe Blackshape op Lelystad Airport

PH-4Q1 Blackshape Prime BS-100

Vandaag werd voor de tweede opeenvolgende dag een Blackshape Prime afgeleverd door Zelf Vliegen op Lelystad Airport. Het toestel, de PH-4Q1, kwam in de middag aan met een fraaie low pass. Na dit zoemertje werd een keurig circuitje gedraaid en landde het toestel op zijn nieuwe thuisbasis.

PH-4Q1 Blackshape Prime BS-100

De PH-4Q1 heeft als constructienummer BPU-041. Dat maakte het een hele verse Blackshape met als bouwjaar 2017.

PH-4Q1 Blackshape Prime BS-100

De PH-4Q1 werd na de landing feestelijk onthaald door de aanwezigen bij Zelf Vliegen, inclusief bloemen en een flesChampagne.

PH-4Q1 Blackshape Prime BS-100

Deze Blackshape is in dezelfde grijze kleur als de PH-4N3 en -4N4. Het toestel wordt aan de vloot van Air Combat Europe gevoed. Het ligt dan ook voor de hand dat ook dit toestel uitgerust zal gaan worden met de roundel van de Nederlandse luchtmacht. De eigenaar is Joris Schouten. Hij vloog het toestel bij aankomst.

PH-4Q1 Blackshape Prime BS-100

De blauw-witte Blackshape die gisteren werd afgeleverd is alweer verdwenen. Gisteren werd volgens mij de nieuwe Nederlandse registratie PH-4Q3 erop aangebracht. Daarna is deze kist vertrokken naar zijn nieuwe thuisbasis, Vliegveld Hilversum.

Visitors

Bij Air Waterland verscheen de G-IPPL. Dit toestel hoort tegenwoordig thuis op het Duitse veld Schweighofen (EDRO). Dit veld ligt onder Mannheim op de grens bij Frankrijk. Best een stukje vliegen! Men kwam deze keer niet voor onderhoud aan deze kist. Nee, men kwam mee met de Evektor D-EESW.

G-IPPL Reims-Cessna F.172M Skyhawk

Deze Evektor van dezelfde vliegclub had problemen met zijn remmen. De mannen van Air Waterland gaan dat fixen. De bemanning van de D-EESW werd later met de G-IPPL weer naar Duitsland teruggebracht.

D-EESW Evektor SportStar RTC

De groene Robin D-EFMD was na gisteren de nacht overgebleven. Het toestel maakte vandaag een paar lokale vluchtjes. Later in de middag vertrok het toestel weer naar Duistland.

D-EFMD Robin DR400/180 Régent maakte een paar lokale vluchten

Nog een bezoeker uit Duitsland, de D-EAKE. Een Cessna Cardinal met intrekbaar landingsgestel. Dit exemplaar is indertijd in licentie gebouwd bij de Cessna-fabrieken in Reims (F).

D-EAKE Cessna 177RG Cardinal RG

De Partenavia P-68B Victor is kennelijk weer operationeel. De G-RVRX was weer vliegend te zien boven Amsterdam. Daar kamt men strookje voor strookje de stad af. Om te tanken komt men weer terug naar Lelystad Airport.

G-RVRX Partenavia P-68B Victor

Locals

De mannen van de Dutch Thunder Yask planden nog een oefenvlucuht vandaag. Op 28 mei vliegen zij immers voor tijden het evenement “Volkel in de wolken”. De PH-KAH vliegt o.a. solo en in formatie. De solovlucht werd als eerste in de middag geoefend door de vlieger/eigenaar van deze krachtpatser, de Sukhoi Su-29.

Stephen van Dijck start met de PH-KAH Sukhoi Su-29 om zijn demo te oefenen

Een van de Yakovlev Yak-52 voor de Thunder Yaks is de PH-YAX van Teuge. Het toestel werd overgevlogen van achter de Veluwe om later mee te kunnen doen in de formaties.

PH-YAX Yakovlev Yak-52 komt binnen vanaf Teuge

De PH-WBR kwam terug van een vlucht naar Texel. De radio van deze zeldzame Skylark moet evenwel even nagekeken worden. Men zond wel voortdurend uit, maar hoorde de toren niet…

PH-WBR Cessna 175C Skylark

Tot slot nog een plaatje van de PH-SKY. Deze Dyn’Aero MCR 4S is een zelfbouwkist en wordt gevlogen door dhr. J. Holsink uit Hilversum.

PH-SKY Dyn’Aero MCR 4S

Foto’s in groter formaat zien? Klik dan HIER en scrol naar Lelystad Airport met de datum 27 mei 2017.

Een gedachte over “27/05/2017 Weer een nieuwe Blackshape op Lelystad Airport

Geef een reactie