20/05/2017 Pitstop op Oostwold (EHOW)

PH-TOX Boeing Stearman N2S-3 Kaydet

Op de terugweg van de spottersdag op Nordholz in Duitsland even een pitstop gemaakt op Oostwold. Daar stonden een paar kistjes buiten die makkelijk gefotografeerd konden worden. Eerder in de middag had de PH-TOX een rondvlucht gemaakt. Is en blijft een fraaie kist!

PH-TOL Cessna 172M Skyhawk

Vooraan de weg bij Oostwold staat de PH-MBM op een paar sokkeltjes. Deze Fuji was vroeger van Martinair en heeft vele lesuurtjes gemaakt op Lelystad. Het logo van Martinair is met een flinke rode kwast bewerkt. Had voor mij niet gehoeven… Maar evengoed leuk dat deze kist bewaard is.

PH-MBM Fuji FA-200-160 Aero Subaru

Er vliegen overigens nog steeds een paar oude Martinair Fuji’s rond in Nederland (PH-MBK en -MBW) en er wordt er nog een opgeknapt (PH-PCV) op Lelystad.

PH-MBM Fuji FA-200-160 Aero Subaru

In de hangaar die open stond was de fraai gerestaureerde PH-TOM te zien. Deze Piper Super Cub zier er onberispelijk uit en lijkt wel nieuw.

PH-TOM Piper PA-18-150 Super Cub

Aan het plafond hingen nog de vleugels van de PH-TOR. Dit was vroeger een Piper PA-25 Pawnee. Een landbouwsproeikist die door Tom’s Vliegbedrijf gebruikt werd.

Vleugels van de PH-TOR Piper PA-25-260 Pawnee C

De PH-TOP is ook een Piper Super Cub van het bedrijf van Tom van der Meulen. Dit Cubje gaat inmiddels ook al vele jaren mee en wordt nog steeds als werkpaard gebruikt, onder andere voor het slepen van reclamenetten.

PH-TOP Piper PA-18-150 Super Cub

Als bezoeker was de PH-BCF SkyStar Kitfox Classic IV te zien. Dit kistje hoort thuis op Lelystad. De vlieger zat aan een broodje kroket in het restaurant. Ik vroeg hem of ik even een plaatje van zijn toestel mocht maken. Hij zou even meelopen als hij zijn broodje op had.
Alleen kwam er ondertussen een dreigende lucht aan. Op advies van Tom van der Meulen, de eigenaar van het veld, werd de BCF toen snel maar even in de hangaar gezet. Helaas geen foto dus…
Met de vlieger afgesproken dat ik hem dan wel op Lelystad zou fotograferen. Het kistje had immers nieuwe kleurtjes aangemeten gekregen.
Op de terugweg naar Almere nog even langs Lelystad gereden. En wie hing daar in de landing… juist de PH-BCF. Had ik toch mijn foto nog! 😉

PH-BCF SkyStar Kitflox Classic IV in de landing op Lelystad na de terugvlucht uit Oostwold

Foto’s in groter formaat zien? Klik dan HIER en scrol naar Oostwold met de datum 20 mei 2017.

Een gedachte over “20/05/2017 Pitstop op Oostwold (EHOW)

Geef een reactie