AlgemeenHelikopters

15/07/2017 SP-WWW Eurocopter EC135P2+ en een nieuw geheim

New Secret in de haven van Bergen (N) met de SP-WWW, 6 juli 2017 (foto: Hans Wannet)

We komen nog even terug op de SP-WWW, de helikopter die zondag 9 juli een tankstop maakte op Lelystad Airport. Via Flightradar24 was te zien dat de helikopter uit Bergen in Noorwegen was vertrokken. Maar we hebben nog een nieuw geheim ontdekt, a New Secret! 😉
Ik werd namelijk door Hans Wannet, een oplettende lezer van AirOnline.nl, er op geattendeerd dat de heli donderdag 6 juli 2017 te zien was van vanaf het schip MS Rotterdam, waarop hij op dat moment voer in de haven van Bergen in Noorwegen. Even na vijf uur in de middag kwam namelijk het gloednieuwe en zeer luxueuze jacht met de naam New Secret voorbijvaren. Op het helikopterdek van dit schip stond… juist ja, de SP-WWW!

SP-WWW Eurocopter EC135P2+ (Lelystad, 9 juli 2017)

Hans was zo vriendelijk om een foto daarvan op te sturen. Normaal publiceren we alleen eigen materiaal, maar hiervoor maken we graag een uitzondering!
Deze New Secret heeft een Nederlands tintje. Het schip is een Amels 242 Limited Edition. Een schip dat op de werf Amels in Vlissingen is gebouwd. Het is het tweede schip dat van dit model gebouwd is en het is net afgeleverd. De eerste vaart van het schip was richting de fjorden van Noorwegen.
Wat technische gegevens over dit exorbitant luxe schip; Het bootje is 74 meter lang. Het biedt plaats aan 12 passagiers. Daarvoor is dan ruimte voor 19 man personeel! Het schip kan maximaal 16,5 kn (30 km/u) varen en er is 165.000 liter brandstof aan boord. Daarmee zou ongeveer een 5.000 nm (9.200 km) gevaren kunnen worden. De masterbedroom heeft z’n eigen spa en er zijn vijf gastenverblijven met iedere een luxe inrichting. Op het onderste dek achteraan is een zwembad gesitueerd. Oh ja, en er is een helikopterdek… 🙂
De eigenaar van het schip is mij (vooralsnog) onbekend.

Geef een reactie