Helikopters

01/08/2017 In aanraking met de politie van Nashville, TN

Nashville crimescene

Nog geen twee uur in de muziekstad Nashville, TN of we waren al in aanraking met de politie. Plaats van delict; downtown Nashville op de bekende straat Broadway, waar de vele muziek-cafe’s zitten.
Aan het einde van de straat was een deel afgezet met gele linten van de politie met teksten “crime scene”, zoals je dit vooral in Amerikaanse politieserie ziet. Daarbij stonden voldoende agenten die op hun stoere motor waren aangekomen of gewoon met hun auto.

Metropolitan Policecar

Natuurlijk bemoeiden wij ons met het geheel door even te vragen wat er aan het handje was. Het bleek dat er een politiehelikopter zou landen, midden op de straat. De reden was een social-event in de buurt, waaraan de politie ook deelnam.
Even later cirkelde een Hughes MD-369E boven het stadscentrum en maakte een approach naar het afgezette stukje straat. Daarbij moest het eerst nog even wat hoogspanningsdraden ontwijken. Op de foto lijkt het wel of de heli een notenbalk passeert, heel toepasselijk voor deze geweldige muziekstad.

N705MP Hugher 369E passeert de hoogspanningsdraden
De N705MP is midden op Broadway geland

Het bleek te gaan om de N705MP. Het toestel is van de Metropolitian Government Nashville. MP in de regie staat voor Metropolitian Police.
Deze helikopter is gebouwd in 1990 en heeft eerst als N1608A gevlogen, voordat het zijn huidige registratie kreeg. Het serienummer van het toestel is 0405E.

De heli is “about to touch down”

Toen de helikopter eenmaal geland was, mocht het publiek het toestel van dichtbij bekijken. Dat hebben we dan ook natuurlijk even gedaan. Er kon rustig even een blik in de cockpit geworpen worden.

De helikopter kon even van dichtbij bekeken worden
De N705MP Hughes 369E van binnen bekeken

Ondertussen deelde de aanwezige agenten kleine speelgoedauto’s uit aan de kinderen en sleutelhangers voor andere gegadigden. Deze sleutelhangers waren grappig genoeg in de vorm van een gitaar plectrum. Leuk gevonden als link naar deze muziekstad.

N705MP Hugher 369E

Geef een reactie