Helikopters

08/10/2017 PH-UNN Eurocopter EC120B Colibri van HeliCentre voert rondvuchten uit voor Plus Almere

PH-UNN Eurocopter EC 120B Colibri

Bij de verschillende Plus supermarkten kun je het hele jaar al sparen een helikopterrondvlucht boven je eigen woonplaats. De lokale deelnemende Plussupermarkt heeft daarvoor een spaaractie. Ongeveer een maand lang kun je per vestiging sparen voor zegeltjes voor een rondvlucht van ongeveer 6 minuten. Bij ieder € 10,- aan boodschappen ontvangt men een zegeltje om op een spaarkaart te plakken. Bij 5 zegels is de kaart vol en kan men met bijbetaling van € 29,50 een ticket kopen.

PH-UNN Eurocopter EC 120B Colibri

De rondvluchten worden uitgevoerd door het helikopterbedrijf HeliCentre. Daarvoor hebben zij hun Eurocopter EC 120B Colibri PH-UNN in volledige Plus-kleuren gehesen. Op de staartboom staat per keer de naam van de supermarkt vermeld waarvoor men de rondvluchten die dag uitvoert. De hele metamorfose van de helikopter is gedaan met stickers. Het toestel is gewrapped met plakfolie. Na de actieperiode kan dit gemakkelijk weer verwijderd worden.

PH-UNN Eurocopter EC 120B Colibri

De PH-UNN is “normaal” geel met donkerblauw. Het is hiervoor wel vaker voor speciale evenementen of acties van een tijdelijk ander jasje voorzien.

De PH-UNN wordt wel vaker van speciale kleuren voorzien (juni 2011)
Zo ziet de PH-UNN er “normaal” uit

Vandaag, zondag 8 oktober 2017, was de Plus supermarkt in mijn woonplaats Almere aan de beurt. Het ging hier om de Plus Van Ommen uit Almere Muziekwijk. Uiteraard was de filiaaleigenaar aanwezig om zijn klanten uit te zwaaien.

PH-UNN Eurocopter EC 120B Colibri

Aangezien er voor deze supermarkt niet een kant-en-klare helikopterlandplaats ligt werd voor het in- en uitstappen uitgeweken naar de dijk tussen Almere en Lelystad. Op een parkeerplek langs de dijk werd een kleine mobiele heliport ingericht door HeliCentre. Hiervoor beschikken zij over een mobiel kantoor met incheckbalie. Ook was er ondersteuning in de vorm van een mobiele brandstofpomp.

PH-UNN Eurocopter EC 120B Colibri
PH-UNN Eurocopter EC 120B Colibri

Een mooie locatie. Een mooie open omgeving, water in de buurt met rietkragen en de stad binnen hand/vliegbereik. Ook de skyline van Amsterdam op de achtergrond maakte er een mooi beeld van.

PH-UNN Eurocopter EC 120B Colibri met op de achtergrond de skyline van Amsterdam

In de ochtend werd de helikopter overgevlogen van Lelystad Airport, waar het toestel de nacht had doorgebracht. De dag ervoor had men namelijk in het centrum van Lelystad rondvluchten uitgevoerd.

PH-UNN Eurocopter EC 120B Colibri

Hoewel HeliCentre op Lelystad Airport haar hoofdvestiging heeft, is de PH-UNN hier doorgaans niet gebaseerd. Het Brabantse Budel is normaal de thuishaven van dit vliegende billboard.

PH-UNN Eurocopter EC 120B Colibri

Op ordentelijke wijze werden de passagiers een-voor-een naar de helikopter begeleid. De deur was nog maar goed en wel dicht of de heli kwam al los en scheerde telkens laag over het water weg om daarna een rondje om de kerk… ehh… supermarkt te maken.

PH-UNN Eurocopter EC 120B Colibri

Langs de markante oranje windmolens in de zuidwesthoek van de Flevopolder werd de landing weer ingezet. Binnen 6 minuten stond men alweer aan de grond en was de pret voor de passagiers over. Het was dan wel een kort vluchtje, het leverde genoeg blije gezichten op.

PH-UNN Eurocopter EC 120B Colibri
PH-UNN Eurocopter EC 120B Colibri
PH-UNN Eurocopter EC 120B Colibri

Na ongeveer een vluchtje of 15 was het tijd om de heli bij te tanken. De bus met aanhanger werd naast de heli gereden en de aarde-kabel werd voor de veiligheid aangesloten. Daarna werden de nodige litertje overgeheveld van de aanhanger naar de heli. Even later was het toestel weer volledig inzetbaar voor de volgende trouwe Plusmarktklanten.

Foto’s in groter formaat zien? Klik dan HIER en scrol naar Almere met de datum 8 oktober 2017.

PH-UNN Eurocopter EC 120B Colibri

Fotogalerij

Geef een reactie