Militair

15/04/2013 411 Douglas A-4N Skyhawk; dubbel sneu

411 Douglas A-4N Skyhawk met een wegdrijvende tros ballonnen

Op de foto staat de 411, een Douglas A-4N Skyhawk van de Israëlische luchtmacht. Het toestel werd in 1974 geleverd en heeft tot de uitdiensttreding in december 2015 bij de Israëli Air Force (IAF) gevlogen. Het bijbehorende US Navy serial van dit toestel was 159532.
De 411 is hier te zien tijdens een open dag in 2013 op de basis Tel Nov. In Israël heette dit toestel overens niet een Skyhawk, maar een Ayit (Adelaar).
Het plaatje is dubbel sneu. Aan de ene kant omdat dit type gevechtsvliegtuig niet meer operationeel is. Als een van de laatste (naast Brazilië, Argentinië en Singapore) vlogen de Israëli met dit type. Zij waren verreweg de grootste gebruiker buiten de VS.
Het andere wat sneu is aan dit beeld is het feit dat de ballonverkoper op deze open dag zwaar verlies lijdt… Zijn gehele handelswaar vertrok door een moment van onachtzaamheid in de lucht. Langzaam dreven de onverkocht ballonnen verder weg, met de wind mee. De verkoper berooid achterlatend…

Sneu toch?!?

En zo ziet de 411 Douglas A-4N Skyhawk er uit zonder tros ballonnen

Een gedachte over “15/04/2013 411 Douglas A-4N Skyhawk; dubbel sneu

Geef een reactie