Homebuilt

Focus@: Luchtfietserij met de C-FTGO Murphy Radical

C-FTGO Murphy Radical

Registratie: C-FTGO
Type: Murphy Radical
Constructienummer: 011
Eigenaar: Murphy Aircraft Mfg. Ltd.
Locatie: AirVenture, Oshkosh (WI), 28 juli 2017
Bijzonderheden: Het hier afgebeelde toestel is een Murphy Radical ontworpen door Dyrral Murphy. Sinds 1985 levert hij bouwpakketten voor zelfbouwtoestellen vanuit zijn fabriek in Chilliwack, BC (Canada).
Deze C-FTGO is het demonstratie-toestel van Murphy Aircraft Mfg. Ltd. en staat sinds maart 2017 ingeschreven in het Canadese luchtvaartregister. De Radical is een STOL-vliegtuig, ideaal om de outback mee in te gaan. De cabine is zeer ruim bemeten, je kunt er zelfs met z’n tweeën in slapen. Met een motorkeuze tot 220 pk is dit een erg capabel toestel.
Maar er is meer… Deze C-FTGO laat dat zien. Onder de vleugels zijn bij dit toestel beugels geplaatst om tijdens de vlucht fietsen mee te kunnen nemen. Dit maakt het begrip “luchtfietserij” ineens een stuk duidelijker! Zo wordt een landing in “the middle of nowhere” nog leuker, je kunt vervolgens nog een lekker stukje gaan fietsen ook!

C-FTGO Murphy Radical met beugels voor twee fietsen onder de vleugel

En als de outback niet direct binnen vliegbereik ligt, dan kun je natuurlijk ook met je fietsen naar Texel vliegen. Goed, je kunt daar aangekomen ook makkelijk fietsen huren om het eiland te verkennen, maar het staat toch ook wel stoer als je zelf je stalen ros onder de vleugel vandaan kunt halen!

C-FTGO Murphy Radical

 

Een gedachte over “Focus@: Luchtfietserij met de C-FTGO Murphy Radical

Geef een reactie