AirlinersBizjets

27/12/2017 Derde Kerstdag op een grijs Schiphol-Oost

N458BE Gulfstream G-IV

Op “derde Kerstdag” was het in de ochtend nat en grijs op Schiphol Oost. Met de compact camera snel drie plaatjes geschoten, voordat de zoeker onder water stond… De oogst: Twee Gulfstreams en een Boeing 757.
De eerste Gulfstream (N458BE) is een van de oudere Gulfstream IV’s. Met constructienummer 1012 is dit toestel in 1987 begonnen te vliegen. De telling is bij 1000 begonnen, dus dit is het 13e productietoestel van dit type.

N107TD Gulfstream IVSP

De tweede Gulfstream was de N107TD. Deze kist is 11 jaar jonger dan de eerste en stamt uit 1998 met constructienummer 1355. Het toestel is denk ik van Bob en Annie de Rooy want de eigenaar van het toestel is Bopper Airways! 😉 En als de passagiers aan boord komen schalt er door de luidsprekers ongetwijfeld: “HALLO BOPPERS!” 🙂

G-BMRI Boeing 757-236(SF) DHL

Het laatste toestel is een vrachttoestel van DHL. Normaal staan deze niet op het platform van Schiphol-Oost. Deze G-BMRI is overigens een oude bekende op Schiphol. Al jaren hiervoor vloog het regelmatig tussen Londen en Amsterdam voor British Airways. Toen nog in de passagiersuitvoering. Inmiddels zijn de stoelen verdwenen en vliegt het nu met (kerst)pakketjes rond door Europa.

Geef een reactie