Old TimersWarbirds

Focus@: G-AITP Piper J3C-65 Cub, zeldzaam… op het internet

G-AITP Piper J3C-65 Cub

Registratie: G-AITP
Type: Piper J3C-65 Cub / L-4H Grasshopper
Constructienummer: 10951
Eigenaar: Lars Erik Svensson, Dave Bakker
Locatie: Hilversum, 28 juni 1987
Bijzonderheden: De focus op een foto van meer dan 30 jaar geleden. Op 28 juni 1987 is deze foto van de G-AITP gemaakt. Een onvervalste oude, klassieke Piper J3C Cub. Het kistje is hier te zien op Vliegveld Hilversum voor de pomp. De markante hangaar op de achtergrond.
De G-AITP is gebouwd in 1943 en heeft als constructienummer 10951. Zeldzaam is het kistje nou weer niet, er zijn er zo’n 20.000 van gebouwd! Een foto van de G-AITP op internet is wel zeldzaam. Ik ben er maar eentje tegen gekomen. Dat aantal wordt nu dus eventjes in één klap verdubbeld! 😉
Oorspronkelijk was het ingedeeld bij de United States Army Air Forces als 43-29660. De militaire typeaanduiding is daardoor eigenlijk L-4H Grasshopper. Op 31 juli 1946 zwaaide het af en kreeg een Belgisch kenmerk, OO-AAO.
Jaren versterken en vervolgens op 13 maart 1973 werd deze Grasshopper in Engeland ingeschreven als G-AITP. Niet lang nadat deze foto genomen is, is het toestel overgeschreven naar Zweden. Daar is het sinds 1 november 1988 ingeschreven als SE-BEL. In het Britse register stond het kistje op het laatst op naam van Lars Erik Svensson en Dave Bakker. Die eerste naam doet al een Zweedse link vermoeden. Als huidige eigenaar wordt het Göteborgs Veteranflygsällskap gemeld.

Geef een reactie