Helikopters

29/01/2018 Belettering PH-MAA Eurocopter EC135 T2+ aangepast, zoek de verschillen

PH-MAA Eurocopter EC135 T2+ nog zonder aanvullende titels

Vrijdag 19 januari jl. is op Lelystad Airport de belettering van de PH-MAA enigszins aangepast. Deze trauma-helikopter was juist terug uit Bonn Hangelar na een onderhoudsbeurt. Het stond in de ANWB-MAA hangaar stand-by als reserve traumaheli.

De spullen van de beletteraar staan al klaar voor de PH-MAA

Net als op de gloednieuwe PH-TTR zijn ook op deze helikopter de namen van de ondersteunende ziekenhuizen aangebracht. Van boven naar beneden zijn dit: het VUmc, het ErasmusMC, het Radboudumc en het UMC Groningen.

PH-MAA Eurocopter EC135 T2+ met de ziekenhuizen en Medical Air Assistance
PH-TTR Airbus Helicopters H135 met de ziekenhuizen en MOBIEL MEDISCH TEAM

Toch is de belettering niet op beide toestellen identiek. Wat op beide helikopters verschillend is gebleven is de tekst onder de ziekenhuisnamen. Op de PH-MAA staat: Medical Air Assistance. Op de PH-TTR staat: MOBIEL MEDISCH TEAM.

PH-TTR Airbus Helicopters H135

Vrijdagmiddag 26 januari stonden de PH-MAA en PH-TTR gebroederlijk naast elkaar buiten voor hun hangaar. De PH-MAA is later vertrokken richting Amsterdam om daar de taken als Lifeliner1 over te nemen van de PH-HVB. De PH-TTR is zaterdag richting Duitsland (Bonn Hangelar?) vertrokken.

PH-MAA Eurocopter EC135 T2+ en PH-TTR Airbus Helicopters H135

Geef een reactie