Algemeen

31/01/2018 Proefplaatsing bovenstuk toren Lelystad Airport (VIDEO)

Lelystad Tower

Vandaag werd een poging gedaan om het bovenste deel van de verhoogde toren op Lelystad Airport te herplaatsen. Het bovenste stuk (het dak en de ramen) waren ruim een week geleden van de oude toren getakeld en ernaast op het platform gezet. In de tussenliggende dagen zijn de drie nieuwe tussenstukken gemonteerd inclusief hun tussenvloeren. Vandaag een poging om het hoogste punt van de nieuwe verkeerstoren te bereiken.

Lelystad Tower

Met een hoge kraan werd het gevaarte behoedzaam omhoog getakeld. De wind was nog stevig, maar dat weerhield de bouwlieden niet om te hijsen.

Lelystad Tower

Kennelijk was het nog niet de bedoeling dat de top definitief geplaats werd, het ging om een proefplaatsing. Daarom werd na enige tijd besloten om het geheel weer naar beneden te halen. Dat ging even behoedzaam als het ophijsen. De bovenkant werd weer op zijn rustplaats neergezet.
Het geheel is op de onderstaande video te volgen. Helaas hebben we niet afgewacht of vandaag nog een nieuwe poging werd gedaan om het bovenstuk definitief terug te plaatsen.

Fotogalerij

Geef een reactie