Ultralights

Focus@: D-MWBL Tecnam P92 Echo als “warbird wannabe”

D-MWBL Tecnam P92 Echo

Registratie: D-MWBL
Type: Tecnam P92 Echo
Constructienummer: 489?
Eigenaar: ?
Locatie: Leverkusen (EDKL), 29 april 2017
Bijzonderheden: De D-MWBL is een Tecnam P92 Echo. Het toestelletje valt in de categorie ultralights. Op 29 april 2017 was het aanwezig op het vliegveldje van Leverkusen (EDKL) midden in het Ruhrgebied.
Het kistje viel in de eerste plaats op door zijn knalgele uiterlijk. Maar verder was er nog iets opmerkelijks; er waren diverse emblemen en kenmerken van verschillende luchtmachten op het deze ultralight aangebracht.
Op de kopse kant van de vleugel stond een embleem van de voormalige Royal Air Force basis Gütersloh en een sticker van de Britse Sepecat Jaguar (die overigens niet op Gütersloh gestationeerd waren).

De stickers op de kopse kant van de vleugel

Midden op de romp is het embleem van de United States Air Force geplakt. In de staart is weer een Italiaanse roundel geplakt. Dat kan natuurlijk goed een verwijzing zijn naar het land waar deze Tecnam gebouwd is.

D-MWBL Tecnam P92 Echo als USAF kist

Het cijfer 489 is wellicht het constructienummer. Maar het Duitse register is niet makkelijk inzichtelijk dus daar hebben we geen zekerheid over.

De Italiaanse roundel in de staart en het cijfer (c/n?) 489

Als laatste is er dan nog een embleem van de Canadese luchtmacht in de staart te vinden. Al met al een multinationale “militaire” Tecnam. Een “wannabe warbird” zullen we maar zeggen… 😉

D-MWBL Tecnam P92 Echo heeft ook nog een Canadees embleem in de staart

 

Geef een reactie