AirlinersAlgemeen

KLM Orange Pride bus gespot op de A2

Orange Pride bus

Donderdag 12 april 2018 – Wie regelmatig over de A2 rijdt heeft ze wellicht wel eens gezien, de KLM-bussen die tussen Maastricht en Schiphol heen en weer pendelen. Voor passagiers biedt KLM de mogelijkheid om gratis op te stappen. Dat kan bij het station van Maastricht, bij de luchthaven Maastricht-Aachen of bij het vliegveld Eindhoven.
Tweemaal daags wordt een lijndienst onderhouden. De bussen hebben zelfs een KLM-vluchtnummer (heen KL316 en KL318, terug KL317 en KL319). Aan boord van de bus is een toilet, een tijdschriftje en gratis koffie, thee of water en – niet onbelangrijk heden ten dage – WiFi. De bus doet er van het station Maastricht tot aan Schiphol volgens het “vuchtschema” 3 uur over.

“Vluchtschema” KLM bussen Maastricht – Eindhoven – Schiphol v.v. (bron: klm.com)

Grappig aan deze bussen is dat ze een opvallende beschildering hebben. Ze zijn bestickerd als ware het een vliegtuigromp. De grote busramen zijn zodanig beplakt dat het lijkt of er slechts kleine vliegtuigraampjes in zitten. Erg leuk gevonden.

Orange Pride bus

Ook leuk gevonden is dat in elk geval een bus rijdt met een aangepast kleurenschema van een van de KLM Boeing 777’s, namelijk van de PH-BVA met zijn “Orange Pride” kleurenschema. Deze Boeing 777 heeft een oranje neus die overloopt in het welbekende KLM-blauw.

PH-BVA Boeing 777-306(ER) (Orange Pride Livery) KLM Royal Dutch Airlines

De PH-BVA werd voor het eerst in deze kleuren ingezet tijdens de olympische spelen in 2016 in Rio de Janeiro. Met dit toestel werden de Olympiërs opgehaald en thuisgebracht.
Alweer een tijdje geleden kwam ik deze Orange Pride bus tegen op de A2. Reden genoeg en even links en rechts naast de bus te gaan rijden voor een plaatje. 🙂

Orange Pride bus

Geef een reactie