HomebuiltSportvliegtuigenTwins

Cessna 152 van Coleman Aeroclub arriveert bij Air Waterland op Lelystad Airport

N93637 Cessna 152

Zaterdag 14 april 2018 – Vandaag een relatief rustig vliegdagje op Lelystad Airport. En de kers op het bescheiden taartje zat aan het einde van de dag. Rond 17:45u landde namelijk een nieuw kistje voor de handelsvloot van Air Waterland. Er zijn een aantal piloten die graag voor Air Waterland de toestellen door heel Europa heen en weer vliegen. Twee ladies van dit team waren vandaag in charge om deze tweezitter over te vliegen vanaf Mainz-Finten (EDFZ) naar de Flevopolder.

N93637 Cessna 152

We hebben het over de N93637, een Cessna 152 uit 1982. Het toestel maakte deel uit van de vloot van Coleman Aeroclub. Dit is een aeroclub van de US Army Wiesbaden Military Community. Met het vertrek van de 152 resteren nog twee Cessna 172’s in de vloot op Mainz-Finten, vlakbij Wiesbaden.

N93637 Cessna 152

De Coleman Aeroclub is opgericht in 1974 en dankt zijn naam aan Coleman Army Airfield (ETOR). Dit veld is nu gesloten en is alleen nog een US Army opslagplaats. De vliegactiviteiten werden verplaatst naar het eerdergenoemde Wiesbaden.
Wilson D. Coleman was een Amerikaanse Luitenant Kolonel die gesneuveld is in het centrum van Frankrijk op 30 juli 1944. Hij heeft ervoor gezorgd dat een vijandelijke tankdivisie tot stoppen werd gedwongen, een belangrijke factor voor de bevrijding van het centrale deel van Frankrijk. Postuum is hij hiervoor geëerd.
Terug naar de Cessna. Het kistje heeft een leuk kleurenschema met een drietal sterren in de staart. Het heeft inmiddels een dikke 7.200 ervaringsuren op de teller staan. Het kistje ziet er op het eerste gezicht nog prima uit. Binnenkort zal het ongetwijfeld via Planecheck te koop worden aangeboden door Air Waterland.

N93637 Cessna 152

Na binnenkomst moest het kistje nog wel een plekje in de volle hangaar van Air Waterland krijgen. Met beleid, passen en meten lukte dat en kon de deur zelfs ook nog dicht 😉 .

Even passen en meten met de N93637 Cessna 152, maar het past allemaal in de hangaar

Nog even een plaatje gemaakt van de PH-REH bij Air Waterland. Deze Dyn’Aero MCR-4S ziet er inmiddels weer vrij compleet uit. Het zal vermoedelijk dan ook niet al te lang meer duren voordat het kistje naar zijn eigenaar kan terugkeren.

PH-REH Dyn’Areo MCR-4S bij Air Waterland

Overige bezoekers

Als bezoekende kisten werden nog gesignaleerd de PH-DKI (Partenavia P.68), PH-DKF (Cessna 172), G-GAED (Aquila A211), PH-NNN (Sportcruiser) en PH-JAI (Europa).
De PH-DKI was er al rond 09:30u. Het had toen al een vluchtje vanuit Midden Zeeland erop zitten. Het kwam hier een paar waarnemers oppikken voor een surveyvlucht boven de Noordzee ter hoogte van de Waddeneilanden. Aan het einde van de middag werd een deel van de bemanning weer afgezet en keerde het kistje snel weer terug richting Midden Zeeland.

PH-DKI Partenavia P.68C Victor

 

Geef een reactie