N353CE Aerospatiale Astar op Lelystad Airport en een lik verf voor de toren

N353CE Aerospatiale AS350 B3 AStar

Vrijdag 20 april 2018 – Een prachtige helikopter vandaag op Lelystad Airport, de N353CE. Dit is een Aerospatiale AS350 B3 Astar. Dit is een eenmotorige helikopter. Van dit model is ook een tweemotorige variant, de AS355 Écureuil of Twinstar.
De N353CE is getooid in een opvallend en bijzonder fraai kleurenschema. Een lust voor het oog. De Amerikaanse registratie is wat minder zichtbaar uitgevoerd.

N353CE Aerospatiale AS350 B3 AStar

Deze helikopter kwam vanaf Antwerpen. Vanaf dat veld is het al vaker op Lelystad Airport gearriveerd. Vandaag werd de wentelwiek bij Wings over Holland gestald. Waarom? We hebben zo een idee…!

De registratie bestaat uit “holle” letters

Als we nog even terugkomen op de schrijfwijze van de registratie vinden we wellicht een aanwijzing. Er is namelijk bij Wings over Holland nog een toestel aanwezig met een registratie die ook uit “holle” letters bestaat, de PH-MBO. En er was ook sprake van dat deze Diamond DA 62 met de tijd op Antwerpen gestationeerd zal gaan worden. De luchthaven van herkomst van de N353CE.

PH-MBO Diamond DA 62 ook met “holle” letters

Als de Pilot in Command van de heli dan ook nog dezelfde naam heeft als de eigenaar van de DA 62 dan is een en een twee. Beide toestellen lijken van dezelfde eigenaar te zijn.

PH-MBO Diamond DA 62

Na een IFR-retourvlucht van de PH-MBO naar Rotterdam – the Hague vertrok de N353CE weer naar Antwerpen.

Visitors

Een leuke Stemme ST-10 motorzwever op het veld. Dit is toch wel een opvallend type. De motor zit voor in de neus en de propeller kan in de spinner worden opgeborgen.

D-KSBY Stemme S10-VT
D-KSBY Stemme S10-VT

De ST-10 heeft een intrekbaar landingsgestel. Verder zitten er zonnepanelen op de rug van de kist om extra elektriciteit te kunnen geven tijdens lange vluchten.

D-KSBY Stemme S10-VT met zonnepanelen op de rug

De Stemme kwam uiteraard op de motor binnen. Op het platform was de propeller ingeklapt.

D-KSBY Stemme S10-VT met de propeller ingeklapt in de neus

De D-FBSF is een fotokist die wel vaker op Lelystad te zien is. De Cessna Grand Caravan werd na de landing bijgetankt en vertrok later op de middag richting Leer-Papenburg in Duitsland, maar niet na eerst nog een fotovlucht boven Friesland te hebben uitgevoerd.

D-FBSF Cessna 208B Grand Caravan
D-FBSF Cessna 208B Grand Caravan

Zeusch

De nieuwe locatie van Zeusch Aviation krijgt steeds meer vorm. Vandaag werd een doek op hangaar aangebracht met het logo. Hun Spaanse Beech EC-JGB kwam terug van een retourtje Frankfurt.

EC-JGB Beech B200 Super King Air

Air Waterland

Bij Air Waterland heeft men bij IL en T de registratiereeks PH-AWA tot en met PH-AWZ vast laten leggen. De eerste letters AW staan uiteraard voor Air Waterland. In de toekomst hoopt men kistjes die via Air Waterland verhandeld worden en in Nederland geregistreerd gaan worden van een kenmerk uit deze serie te kunnen voorzien.

(N93637) Cessna 152 is ontdaan van zijn registratie

De eerste kanshebber daarvoor is al aanwezig. De Cessna 152 N93637 die vorige week was binnengekomen is inmiddels ontdaan van zijn Amerikaanse registratie. Dit kistje zal binnenkort PH-AWA worden.

(N93637) Cessna 152 gaat binnenkort PH-AWA worden

PH-JAT

Goed nieuws, de PH-JAT lijkt weer klaar voor het vliegseizoen van 2018. In de kundige handen van Arie Bogaerds Jr. werd een engine-test uitgevoerd bij Sierra1 met de Mustang. Om eventuele onvolkomenheden hierbij te kunnen signaleren waren er nog een paar panelen niet op het toestel aanwezig.

PH-JAT North American P-51D Mustang

Alles leek in orde en wellicht zit er het komend weekend een vlucht met het toestel in. Ik zou mijn kaarten inzetten op de zaterdag, de dag in de week dat de museumhangaar van Early Birds – waar deze Mustang bij thuis hoort – open is voor publiek.

30% korting op verf bij de Karwei

Momenteel is de rode verf in de aanbieding bij de Karwei. Daar hebben de bouwlieden op Lelystad Airport kennelijk ook lucht van gekregen. Zij hebben klaarblijkelijk een paar potten rode verf ingeslagen met 30% korting. Slim!

De rode verf is in de aanbieding bij Karwei

Gelijk heeft men die rode verf in gelijke banen op de verhoogde toren van Lelystad Airport aangebracht. De toren is daarmee weer een stukje dichterbij de oplevering later dit voorjaar.

De toren heeft inmiddels rode banen op de verhoogde torendelen

Fotogalerij

Geef een reactie