Satys, de nieuwe naam voor vliegtuigspuiterij op Lelystad Airport

HB-IVJ Gulfstream G650 in de spuithal op Lelystad Airport

Donderdag 26 april 2018 – Op Lelystad Airport is een spuithal voor vliegtuigen gesitueerd. Bij aanvang heette het bedrijf dat hierin opereerde QAPS (Quality Aircraft Paint Service). Eind 2009 moest QAPS zijn deuren op Schiphol Oost sluiten en koos toen voor het bouwen van een nieuwe hangaar op Lelystad Airport voor kleine tot middelgrote vliegtuigen. Sinds 2011 is deze faciliteit operationeel.

Ook museumkisten als deze 151 Grumman S2F-1 Tracker van het Aviodrome kunnen terecht in de spuithal op Lelystad Airport

QAPS maakt sinds 2007 deel uit van het Franse moederbedrijf STTS. Een paar jaar geleden veranderde dan ook de naam op de gevel dan ook van QAPS naar STTS.
Nu is de naam van het bedrijf wederom gewijzigd. STTS hoorde op zijn beurt bij een aantal andere bedrijven, te weten Finaero, AIP, CIEE en SMTC. En deze bedrijven hebben een naamswijziging ondergaan. Vanaf maart 2018 heten al deze ondernemingen Satys. De nieuwe naam van STTS werd onthuld in Hamburg tijdens de vakbeurs Aircraft Interiors Expo 2018 (10-12 april).
Even wat kengetallen. Satys is een Franse industriële onderneming en is aanwezig in 11 landen en 60 steden binnen Europa, de VS, het Midden Oosten en Azië. Satys is actief op gebied van het spuiten en sealen van (nieuwe en bestaande) vliegtuigen, engineering en fabricage van vliegtuig-(VIP)-interieurs, bekabeling voor de energie-, medische-, luchtvaart- en spoorwegsector.

C6-LDC Britten-Norman BN-2A-21 Islander wordt afgeplakt voordat het spuiten kan beginnen

Er werken zo’n 2.500 personen bij Satys en de omzet was €172 mln in het boekjaar 2017. Voor het vliegtuigspuiten staan wereldwijd 14 hangaars ter beschikking en heeft men in 2017 in totaal 500 vliegtuigen omgespoten, van kleine privé vliegtuigen tot aan de grote Airbus A380.

N604GF Bombardier CL-600-2B16 Challenger 604 in de spuithal

Satys heeft ambitieuze groeidoelstellingen. Die gaat men onder andere realiseren door het openen van een nieuwe spuithal voor de Airbus A380 op South Al Maktoum Airport in Dubai. Deze faciliteit moet in 2019 open gaan. Rond 2023 heeft men zich ten doel gesteld 1.000 vliegtuigen per jaar te spuiten, nieuwe en bestaande exemplaren.

2 gedachten over “Satys, de nieuwe naam voor vliegtuigspuiterij op Lelystad Airport

  1. Goede Dag.
    Mijn naam is Robert. Ik ben 43 jaar oud. Ik ben een ervaren spuiter industiriel zo als auto.door mijn 20 jaar ervaring kan ik ervaring opdoen in de techniek airlees .electrostatisch.xvlp.Hvlp.poeder -spuiter.
    ik ben ZZP-er. ben momenteel op zoek naar een baan als spuiter. of voorbrwerker, ik zou graag willen vragen of u vacatures heeft .
    met vriendelijke groetjes Robert . mijn tel. 0645461233

Geef een reactie