Helikopters

Heliport Lauterbrunnen van Air Glaciers

HB-ZNR Eurocopter As 350 B3e Ecureuil

Vrijdag 11 mei 2018 – Lauterbrunnen in het Zwitserse Berner Oberland is een toeristisch plaatsje. Het ligt aan de spoorlijn vanuit Interlaken richting Wengen en de Jungfraujoch, het hoogste treinstation van Europa.

Air Glaciers

Even buiten het dorpje Lauterbrunnen ligt een heliport van het bedrijf Air Glaciers. Deze onderneming vliegt met 4 Alouette II Lama’s, 9 Aerospatiale AS350 Ecureuil’s en een Eurocopter EC135.

Air Glaciers

Twee van de toestellen uit de vloot zijn gestationeerd op de heliport van Lauterbrunnen. De HB-ZNR is er daar een van. Deze helikopter kwam net terug van een rondvlucht met twee Amerikaanse passagiers. Zij zijn rond de toppen van de Mönch, Eiger en Jungfrau gevlogen en hebben ook nog een landing op de gletsjer bij de Jungfrau gemaakt. Een ongetwijfeld leuk, maar prijzig uitstapje.

HB-ZNR Eurocopter As 350 B3e Ecureuil

REGA

Ook aanwezig op deze heliport van de HB-ZRY van de REAG. Deze reddingshelikopter had hier een stop gemaakt en vertrok met 3 bemanningsleden richting zijn thuisbasis, even verderop in Interlaken.

HB-ZRY AgustaWestland AW109SP DaVinci – REGA

Opvallend hoe snel de bemanning de heli op toeren had en de kist in de lucht hing. Ik schat dat dit een start binnen de twee minuten was!

HB-ZRY AgustaWestland AW109SP DaVinci – REGA

Daarna ging de heli rustig weg en klom uit het dal bij Lauterbrunnen op weg naar Interlaken.

HB-ZRY AgustaWestland AW109SP DaVinci – REGA

Geef een reactie