Focus@: HB-YKG Vans RV-8 gebouwd door vader en zoon

HB-YKG Vans RV-8

Registratie: HB-YKG
Type: Van’s Aircraft RV-8
Constructienummer: 82376
Eigenaar: Peter en Simon Wiedmer
Locatie: Fribourg-Ecuvillens (LSGE), 12 mei 2018
Bijzonderheden: Bijna negen jaar hebben vader Peter en zoon Simon Wiedmer in hun garage gebouwd aan hun Vans RV-8. Uiteindelijk kon op 6 juni 2014 hun fraaie bouwwerk ingeschreven worden in het Zwitserse luchtvaartregister. De eerste vlucht van het toestel was een dag later, op 7 juni 2014. En hun huisvlijt heeft vruchten afgeworpen! Het resultaat is een prachtig zelfbouwtoestel, getooid in een fris oranje/zwart uiterlijk.

HB-YKG Vans RV-8

Op zaterdag 12 mei 2018 troffen we het toestel aan buiten de hangaar op zijn thuisbasis Fribourg-Ecuvillens. Na de gebruikelijk walk-around was het toestel gereed voor een lokale vlucht.

HB-YKG Vans RV-8

Er werd gestart in oostelijke richting van de 792 meter lange oostwest-baan. Het toestel met een 180 pk (132 kW) sterke Teledyne Mattituck TMX IO-360 motor heeft voldoende vermogen om ruim genoeg te hebben aan de beschikbare startlengte.

HB-YKG Vans RV-8

Na een klein uurtje hing het kistje weer op finals. Behoedzaam werd geland met het pittige staatwielkistje.

HB-YKG Vans RV-8

Daarna kwam het netjes voorbij taxiën zodat nog even genoten kon worden van het aantrekkelijke kleurenschema. vervolgens was het weer tijd om het toestel op te bergen in zijn hangaar.

HB-YKG Vans RV-8
HB-YKG Vans RV-8

 

Geef een reactie